0

herhangibir hayirli bir konuda birisine iyi temennide bulunmaktir evlenirsin karsindaki insana darisi basina dersin veya ev alirsin cocugun olur darisi basina dersin

0

darısı başına, bir bireyin yaşadığı [ çoğu kez evlenme olur bu ] güzel bir olayın yine bu olayı yaşamaya namzet uygun bir kişiye söylenen şimdi sıra sende, inşallah sen de görürsün anlamına gelen iyi bir temenni sözüdür.

1

darısı başına önemli, güzel, başarılı bir olay meydana geldiğinde sizi tebrik eden kişi yada kişilere karşı söylenen güzel bir sözdür. eğer bir başarı, güzel bir şey başınıza meydana gelmiş ise mutlaka karşınızdaki insana ya da daha fazla varsa insanlara darısı başınıza arkadaşlar diyebilirsiniz. örneğin; çocuğunuz üniversite sınavını hukuk ya da tıp fakültesini yani güzel bir fakülteye kazandı diyelim. hemen orada bulunan ve çocuğu olan insanlara karşı 'darısı başınıza arkadaşlar' diyelim.

0

tanıdığın bir kişi evlendiğinde mutlu mesut olun derken onlarda size darısı başınıza der umarım sende bir gün evlenirsin anlamında

0

bende beğendiğin şey en kısa zamanda senin de olsun demektir.

0

hani evlenirsin bekarlar vardır darısı başına yani sanada nasip olsun gibi yada cocuqun olur onlar sana bişey der sende inşallah ya sanada nasip olsn dersen yada darısı senin başına da dersin öle yani ona senin bir duan yani onunda aynısını olmasını istersiniz inşallah anlata bilmisim dir sabah sabah gerçekten çok zormuş burda olmak :))