0

başım çok paraya sıkışırsa ilk önce abimden isterim eğer abim de yardım etmesi ya da parası olmazsa ablamdan isterim yani bunlardan başka ailem yok annem babam hayatta değil abla evli abi evli kimi zamanda yardım etmiyorlar yani eğer çok sıkışırsam onlardan başka kimseden istemem.

0

ilk yakınlarıma bakarım kardeşlerime sorarım sonra dostlarıma bakarım onlara güvenirim

0

ilk başta ailemden isterim yada sevgilimden isterim başka kimsede vermez zaten dusunupte.

1

ailemden isterim ilk önce. eğer hepimizin yaşadığı maddi bir durumsa patronumdan isterim, bana bu konuda verdikleri güven nedeniyle tabi ki. borç isteyebileceğim bir çok arkadaşımda var ama onlarla arama maddi mevzuların girmesine izin vermem ciddi bir sorun olmadıkça.

0

önce ailemden isterim. onun dışında isteyebileceğim insanlar tabiiki var ama tercih edeceğimi sanmıyorum, etmedim de zamanında. gerekirse çok daha fazla çalıştım, ama kendim kazandım. yine öyle yapardım.

1

insanın kimi zaman paraya ihtiyacı duyar. böyle zamanlarda ilk olarak yakınlarına yönelir. kimdir bu yakınlar? tabi ki annesi, babası ve kardeşleridir. fakat bunlara yönenilmediği takdirde ilk olarak en yakın arkadaşına yönelir. ama para istemek veya borç para istemek dünyanın en zor işi olsa gerek. yalnız borç olarak alınan paraların zamanında mutlak ödenmesi gerekir. aksi takdirde zamanında ödenmeyen paralar sizi yaralar. bir daha paraya sıkıştığınızda istemeye yüzünüz olmaz. bundan dolayı alınan paralar mutlaka zamanında ödenmesi gerekir. ayrıca bu insanlar arasındaki güveni tesis etmek içinde önemlidir. yoksa güvenin bir sarsarsanız bir daha kimseden para falan borç alamazsınız. bu işte ilk önemli olan şey sizin insanlara sağladığınız güvendir.

0

babaannem arka çıkıyor genellikle sağolsun.

0

ilk olarak ailemden isterim sanırım. ama o noktaya gelmeden kendi kaynaklarıma bakar, para getirecek işler yapmayı denerim. başkasından yardım istemek en son seçenek olur.

0

maddi açıdan sıkıştığında özel birkaç arkadaşlardan ister insan yoksa onlarda para iddaa oynamaya bakar insan oda olmasa mecbur 2 gün yevmiye yaparız