0

aslında her sistem aynıdır tek farklı kısmı adı ve soruların sorulma tipi farklıdır artık okuduğunu anlama mantıksal uzun ve beyin yakan sorular sorulmaya başlandı resmen adam elemeyee yer arıyolar nedensizce milletin hakkına ve zamanını yiyolar

0

yeni sistem eski sistemin bir aynısıdır. sınavlardaki saçmalıklar aynı kalıyor ama sadece sınavların isimleri değişiyor. eğitim sisteminin tamamen kökten değişmesi gerektiğini daha ne zaman anlayacaklar. tyt ve ayt sorulan soruları hazırlayan insanlar acaba devletin verdiği ders kitaplarına bakmadan mı bir şeyler hazırlıyorlar. soruların ders kitaplarında bulunan sorularla uzaktan yakında alakası yok. bu sistem bir an önce düzelir umarım.

1

tyt = değiştirilen ygs'nin yeni adı.. tamamen kopyala yapıştır bir sistem olduğunu düşünüyorum. ösym, önceki yıllarda düzenlenen ales, yös ve sat sınavlarındaki sorulardan da alarak ortaya bir tyt soru kitapçığı çıkardı. soru hazırlamaya zamanları olmadığından bunu yapmışlar anlaşılan bu.. ayt ise yeni sınav sisteminin ikinci aşaması. açılımı da alan yeterlilik sınavı oluyor.. yıllardan beri isimlerini de değiştire değiştire millette kafa bırakmadılar.