0

kahpe batı kendini bir şey sanıp türkün gücünü hafife almış ve sonuçta dağılmıştır. anadolunun kapıları bize açılmıştır

0

malazgirt savaşı ile birlikte doğu romanın anadoluyu savunabilecek herhangi bir askeri gücü kalmamıştır. kendileri açısından bakacak olursak, malazgirt onlar için anadolu da tutunmak için son sanstı. doğu roma için savaşın kaybı o kadar büyüktü ki, çok kısa bir süre içerisinde afşin bey komutasındaki birlikler marmara kıyısına kadar dayanmış ciddi bir direnişle karşılaşmamıştı. keza diğer türk beyleri yavaş yavaş anadolu coğrafyasını ellerine geçirmiş ve ilk anadolu beylikleri dönemini başlatmıştı. savaşın bir başka neticesi ise önemli ticaret yolları el değiştirmiştir. uzun vadede haçlı seferlerinin oluşumu tetiklemiş ve türklerin yeni vatanlarının temeli atılmıştır.

0

26 ağustos 1071'de malazgirt ovasında meydane gelen savaşı türkler kazanmıştır.
alparslan ile romen diyojen arasında olmuştur. türklerin yeni yurt olmasını sağlayan savaştır. sonuçları
1) türkler için yeni bir yurt ve yeni bir tarih başladı
2) anadolu 2. bir vatan oldu
3)bizahsin islam dünyasındaki baskısı bitti
4)ilk beylikler kuruldu
5)haçlı seferleri başladı
6)ticaret yolları türklare geçti
savaşın önemi
savaşı kaybeden doğu roma balkanlara çekildi oğuzlar ve peçenekler özlerini geri döndü. türk ordusu fazla bir direnişle karşılaşmadan marmara kıyılarına kadar ilerledi. bugünkü türkiye temelleri atıldı. abbaisi ve islam dünyasi üzerindeki bizans baskısı sona erdi

1

bizans imparatoru romen diyojen ve ordusu savaşta yenilgiye uğratıldı.
anadolu'nun kapısı türklere tamamen açıldı.
çok fazla yorulmayan türkler, marmara kıyılarına kadar ilerleme şansı buldular.
bugünkü türkiye devletinin temelleri atıldı.
anadolu'daki gücünü kaybeden bizans, balkanlar'dan elini ayağını çekti.
bizansın abbasiler ve islam ülkeleri üzerindeki etkileri sona erdi.
doğu ve güneydoğu anadolu bölgelerinde ilk türk beylikleri meydana gelmeye başladı. malazgirt zaferi, 26 ağustos 1071 yılında gerçekleşmiş ve anadolu kapıları ardına kadar açılmıştır.

0

malazgirt savaşını anadolu'da ilk beylikler kurulmuş, ticaret yolları türklerin kontrolüne geçmiş, bizans imparatorluğunun islam dünyası üzerindeki baskısı sona ermiş ve haçlı seferlerinin başlaması gibi sonuçlar doğurmuştur.

0

malazgir savaşı'nın en önemli sonuçu, anadolu'nun kapıları tamamen türklere açılması. bizans ordusu savaşta yenilgiye uğratıldı. çok fazla yorulmayan türkler marmara kıyısına kadar ilerleme şansı buldu. amadoludan gücünü kaybeden bizans imparatorluğu, balkanlardanelini ayağını çekti. doğu ve güneydoğu anadolu bölgelerinde ilk türk beylikler kuruldu. bizans imparatorluğu'nun abbasiler ve islam ülkeleri üzerindeki baskı sona erdi.