0

berlin duvarı 9 kasım 1989 tarihinde yıkıldı. doğu avrupa da komünizmin çöküşü ve soğuk savaş döneminin sonunun habercisi oldu. almanya 3 ekim 1990 da tekrar birleşti. merkel de duvarın yıkıldığı gece bariyeri aşan binlerce insan arasındaydı

0

bu duvar 1961 yılında doğu almanya ile batı almanyayı ayırmak için yapılmıştır çünkü doğu almanyalılar batı almanyaya kaçıyordu doğu alman meclisi 1961 de bu duvarı yaptı bu duvar 1991 kasımda yıkıldı

1

berlin duvari soğuk iç savaşın yaşandığı almanya ülkesinde almanyanın 2 ye bölünmesiyle oluşan doğu almanya ve batı almanyayi ayıran üstü dikenli tellerle kaplı çok uzun bir duvar bu duvar 9 kasım 1898 'de soğuk iç savaşın sona ermesiyle yıkılmıştır(yardimci olduysam ne mutlu bana)

0

1989'da yıkıldı. yıkılmadan önce almanya doğu ve batı olarak ikiye ayrılmıştı

1

kontrollü yikim olmuştur
berlin duvarı tam tamına 28 yıl olce yıkılmıştır
13 ağustoz 1961 yılında yapılmaya başladı berlin duvarı 46 km uzunluğundadır .
1989 da da yılıkmıstır

0

bildiğim kadaryıla 1989 da komünizmin çökmesi ile almanya 'nın tekrar birleşmesi amacıyla yıkılmıştır.

0

berlin duvarı 9 kasım 1989 yılında yıkılmıştır.
yıkılış sebebi ise; doğu avrupada komünizmin çokmesi ve soğuk savaşın bitmesidir.
bu tarihten sonra almanya tekrar bir bütün haline geldi. doğu ve batı berlin olarak ayıran duvar kalktı.

1

1989 yılında yıkılmıştır. sovyetler birliğinin dağılmasında da etken olmuştur

0

aşmanya yı doğu ve batı almanya olarak ikiye ayıran berlin duvarı sıkıntı içindeki doğu almanların batıya kaçışlarını önlemek amacıyla örülmüştü. 9 kasım 1989 da ise dünyada esen özgürlük rüzgarının sonucu almanya nın da bölünmüşlüğün getirdiği yaşanmış çileler ve bu durumdan ötürü gittikçe güçsüzleşen bir yapıya dönüştüğünün sezilmesi üzerine yıkılmıştır.

1

berlin duvarı anlmayada kuzey berlin ve gueney berlini iki adaya bolen bir duvardı ve yoksuluk içinde yaşıyan kuzey berliniler tarfından 1972 tarihinde ve agustos ayında yıkılmıştır.

0

berlin kureyzberg city küçük istanbul da denir 36 boys gurbetçi rapçi çetesidir killa hakan gibi isimler yer alır masaka vs berlin duvarı yıkumını bilmem sadece böyle bi şey bildipimden dedim ayrıca türkçe rapin temelleri almanyada gurbetçi türkler tarafından atılmıştır islamic force ve cartel en eski örneklerindendir

0

9 kasım 1989da berlin duvarı yıkılmıştır

0

berlin duvarı 9 kasım 1981 de yıkılmıstır

0

berlin duvarı neden yapıldı :
berlin duvarı,1961 yılında doğu almanyada bulunanların batı berline kaçmalarını önlemek amacıyla ördürüldü. bu duvarların uzunluğu 155 kilometreyi geçikti soğuk savaşın simgesi olarak yıllarca varlığını sürdürdü. duvarı aşmayı başaran binlerce insan olduğu gibi,136 kişi batı ya kaçmaya çalışırken kayatını kaybetti.

berlin duvari neden yikildi

berlin duvarı 9 kasım 1989 da yıkıldı. bu,doğu avrupada komünizmin çöküşü ve soğuk savaş döneminin sonuncu habercisi oldu . almanya 3 ekim 1990 da tekrar birleşti angela merkel de duvarın yıkılmadığı gece bariyeri aşan binlerce insanın arasındaydı.
sovyetler birliğinin son lideri mihail gorbaçov,bild gazetesi için kaleme aldığı makalede ,duvarın yıkılmasını ''avrupa halklarının bayramı'' olarak niteledi.yazıda,''berlin duvarı insanları ve aileleri ayırmakla kalmadi:birbirlerini karşılıklı olarak nükleer savaş kıyametiyle tehtid eden ,avrupa ve dünyadaki kamplaşmanın sembolüydü'' ifadelerine yer verdi.gorboçov ,almanların berlin duvarını yıkarak soğuk savaş'ın sona ermesine önemli katkıda bulunduğunu savundu.
tarihi:
2.dünya savaşını kaybeden almanya ve başkenti berlin işgal kuvvetlerince amerikan,fransız,ingiliz ve sovyet bölgesi olarak dörde bölündü,
bir süre sonra ise batı ittifakı benzer şekilde olan yönetim birimlerini birleştirdi fakat sovyetler birliği bu birşelmeye karşı çıktı ve ekonomisi sosyolizme dayanan,otoriter yeni bir rejim kurmaya başladı.doğu almanyadan batıya kaçışlar büyük ölçüde berlin üzerinden gerçekleşiyordu.berlin duvarı bu kaçışları engellemek için doğu almanya meclisinin kararıyla 12-13 ağustos 1961'de bir gecede örülmüştür.

0

09 kasım 1989 yılında yıkılmıştır berlin duvarı.

0

sene 1991, artık insanlar soğuk savaştan bıkmış, almanlar ikilikten usanmış güçlerinin bölünmesinden hiç hoşlarına gitmediklerini yeni yeni idrak etmişlerdi yaklaşık 45 senelik ayrılık bitmiş, soğuk savaş sona ermiş, sovyetler birliği yıkılmış, dahane kalmış. birleşmenin güçlü olmanın zamanı.

0

berlin duvarı 9 kasım 1989'da yıkıldı. bu, doğu avrupa 'da komünizmin çöküşü ve soğuk savaş döneminin sonunun habercisi oldu. almanya, 3 ekim 1990'da tekrar birleşti. angela merkel de duvarın yıkıldığı gece , bariyeri aşan binlerce insanın arasındaydı.  deutsche welle'nin haberine göre; doğu almanya kökenli olan almanya başbakanı angela merkel, tarihe karışan doğu almanya cumhuriyeti (dac) ile ilgili değerlendirmede bulundu. merkel, dac'nin bir hukuk devleti olmadığını söyledi. "dac'de proleteryanın diktatörlüğü ve komünist partinin liderliği esastı" diyen merkel, buna karşı çıkan kişiler açısından yürürlükteki yasaların yalnızca kağıt üzerinde kaldığını vurguladı. herkese iyi günler dilerim

0

1989 da inşasından 28 yıl sonra yıkıldı ve doğu ile batı birleşti

0

berlin duvarı 9 kasım 1989 yılında yıkılmıştır.dogu ve batı daki insanları ayırmak için yapmıslardı onlar için ölüm gibiydi neyseki o duvarı yıktılar.

0

berlin duvarı 1961 yılında doğu almanyada bulunanların batı berline kaçmalarını önlemek amacı ile kuruldu.bu beton duvarın uzunluğu 155 kilometre idi soğuk savaşın simgesi olarak yıllarca varlığını sürdürdü.duvarı aşmayı başaran binlerce insan olduğu gibi 136 kişi batıya kaçmaya çalışır iken hayatını kaybettiler.berlin duvarı 9 kasım 1989 da yıkıldı.bu doğu avrupa kominizimin çöküşü ve soğuk savaş döneminin sonunun habercisi oldu.almanya 3 ekim 1990 da tekrar birleşti.angela merkel duvarın yıkıldığı gece bariyeri aşan binlerce insanın arasında idi.deutsche welle nin haberine göre doğu almanya kökenli olan başbakan angela merkel tarihe karışan doğu almanya cumhuriyeti ile ilgili değerlendirmede bulundu.merkel (dac) ın bir hukuk devleti olmadığını söyledi.proleteryanın diktatörlüğü ve kominist partinin iderliği esastı diyen merkel buna karşı çıkan kişiler açısındaki yürürlükteki yasaların yanlızca kağıt üzerinde kaldığını vurguladı.sovyetler birliğinin son lideri mihail bild gazetesi için aldığı makalede duvarın yıkılmasının avrupa haklarının bayramı olarak niteledi.yazıda berlin duvarı insanları ve aileleri ayırmakla kalmadı birbirlerine karşılıklı olarak nüklüer savaş kıyameti ile tehtit eden avrupa ve dünyadaki kamplaşmanın sembolü idi ifadelerine yer verildi. almanların berlin duvarını yıkarak soğuk savaşın sona ermesine önemli katkıda bulunduğunu söyledi.2.dünya savaşını kaybeden almanya ve başkenti berlin işgalci kuvvetlerince amerikan fransız ingiliz ve sovyet bölgesi olarak dmrde bölündü.bir süre sonra batı ittifakı benzer şekilde olan yönetim birimlerini birleştirdi fakat sovyetler birliği bu birleşmeye karşı çıktı ve ekonomisi sosyolozime dayanan otoriteler ile yeni bir rejim kurmaya başladı.doğu almanyadan batıya kaçışlar büyük ölçüde berlinin üzerinden gerçekleşiyor idi .berlin duvarı bu kaçışları engellemek için doğu almanya meclisinin kararı ile 12-13 ağustos 1961 de bir gece örülmüştür.