0

ülkemiz şuanda bir mali çöküş yaşamakta bu çöküşü savuşturmak için önlemler almaya çalışıyorlar örneğin ötv, kdv indirimi gibi ayrıca devlete maddi gelir sağlanması için emlak barışı başlığı altında mülklerin tapusu olmayanlara tapularını alması ve devlete maddi katkı sağlamaktadır.böyle bir çok çalışmalar yapılıyor ayrıca halkımızda uç ay boyunca enflasyonla mücadele başlığı altında indirimler yapmaktadırlar.bir yandan da ülkemizi geliştirmek dışa bağımlığımızı kesmek için de çalışmalar ve üretimler yapılmaktadır.örneğin milli savunma sanayi için gerekli olan silahımızı ve mühimmatımızı üretiyoruz.

0

ekonomik olar çöküş yasamaktadır. bunun en önemli nedeni ise abd tarafından yapılan ekonomik saldırıdır. doların yükselmesi yüzünden bir ekonomik kriz yaşanmaktadır. üretim pek fazla yapılmadıgı için ekonomik olarak bir gelir elde edilmez. buda bizim için çöküş denilen bir durumdur. hem teknolojik acıdan hemde tüketme ürünleri acısından bir üretim yapılmıyor. bu durum ülkemizi çok büyük yönde etkiliyor. dış ülkelerden alınan ürünler yüzünden ekonomik zararlar giriyor ülke. bu ekonomik geliri geri toplamak için ürünlere,kdv,ötv,vergi gibi seylere zam yapıyor. bu zamlarda halkın çökmesine neden oluyor.

0

hala gelişmekte olan bir ülke gibi gorunuyoruz ama ekonomik cokusteyiz.

0

ülkemiz hicde gelişmiyor bana göre çöküşdede değil ortalarda yani ama çok eksiği var bu ülkenin genişlemesi lazım çökük diye dilim varmaz söylemeye ondan ortalarda diyorum