1

abd (amerika birleşik devletleri)'nin new york şehrinde bulunan özgürlük heykeli, 1886 yılında fransa tarafından armağan olarak amerika'ya verilmiştir. fransızlar tarafından tasarlanan bu heykel ilk olarak mısır'a hediye edilmek istenmiştir. heykelin tacında bulunan 7 (yedi) diken, dünyanın 7 (yedi) okyanusunu ve kıtasını sembolize etmekte ve evrensel özgürlük temasını vurgulamaktadır. "özgürlük anıtı"nın yapımında roma tanrıçısa "libertas" model alınmıştır. heykel aslında bir deniz feneri olarak tasarlanmıştır, ancak daha sonra bu amaç için kullanışsız olduğu fark edilince vazgeçilmiştir. kadın figürünün elinde bulunan tabletin üzerinde, amerikan bağımsızlık bildirgesi'nin tarihi olan 4 temmuz 1776 tarihi yazmaktadır. heykeli tasarlayan frederic auguste bartholdi'nin heykelin yüzünü yaparken annesinden esinlendiği iddia edilmektedir. tasvir edilen kadın zincirlerini kırmış bir durumdadır. aynı zamanda havada olan sağ ayağı, zulüm ve kölelikten kurtularak ileri adım atmayı sembolize etmektedir. en ilginç kısmı ise; heykelin başlangıçta geleneksel kıyafetleri içerisindeki müslüman bir kadını tasvir etmesinin düşünülmüş olmasıdır. bugün özgürlük anıtı'nın bulunduğu liberty adası'nda sadece tek bir aile yaşamaktadır.

0

özgürlük heykelinin bir hikayesi var mı bilmiyorum ama özgürlük heykeli hakkında bildiğim bir kaç şey var bu heykel fransızlar tarafından üretilmiş ve ilk olarak mısır’a hediye edilmiştir .bu heykelin tacında yedi tane diken vardır bu dikenlerin anlamı dünya yedi okyanusu ve evrensel temasını vurguluyor .bu heykel tam anlamıyla değilde sadece baş kısmı paris’te olan bir dünya fuarı’nda sergileniyor. bu heykel bir kadın tarafından elinde bir meşale ile hatırlanmakta meşalenin ne olduğunu söylerlerdi ama ben araştırmıştım ve bunun bakırdan olduğunu bulmuştum üstündeki ateş gibi görünen sadece altınla kaplanmıştır. bu heykel şimdi amerika’da bağımsızlığı temsil ediyor

0

özgürlük heykelinin parasını sultan abdülaziz ödenmiştir. mısıra dikilmesi maksadıyla fransızlara yaptırılmıştır. fransızlar parası ödenmiş olmasına rağmen fransız amerikan dostluğunu bahane ederek heykeli amerikaya göndermişlerdir.