0

basketbol maclarinda kural tabiki ilk olarak takimlar sahaya 5 oyuncu ile cikar.vede sahada oyuncu degisikligini istedigi kadar yapabilir.bir takimin bir periyotta 2 mola hakki vardir.saha icinde kurallar kendi sahasinda topu en fazla 8 saniye tutabilir.rakip sahaya gecince topla yurume yapmayacak.yaparsa top rakip takima gecer.boyali alanlarda 3 saniye topu eljnde tutabilir.bir takimin toplam hucum suresi 24 saniyedir.1 oyuncu mac boyunca 5 faul yapabilir eger bunun hepsini yaparsa faul oyun disi kalir.bir takimin bir periyotya 5 takim faul hakki vardir eger yaparsa gecerse faul cizgisine gelir 2 seebest atis kullanir.bes takim faulu dolmassa oyun kenardan baslar.sadce potaya atis yaparken faul olursa serbest atis cizgisjne gelir.birde kirmjzi cizgi vardir bunun disindan atilan sayilar 3 sayi cizgiye basarsa 2 sayi sayilir.bu cizginin disindqn atmaya calisilan sayi icin faul yapilirda ozaman 3 sayi icin faul cizgisjne gelir her sayi bir deger verir vede potaya yonelen topu celerse iceri yonelirse sayi olur.eger takim cok itiraz ederse teknik faul alir vede sebest atis 've sonrasinda obur takimdan baslar top.ayrica sert faul yapilirsa sportmenlik disi faul calinir.basketbol maci 3 hakem tarafjndan yonetilir en cok bazi musabakalrda 2 hakem .

0

her takımda beş kişiden oluşur. iki takımdan oluşur. hakemler, masa görevlileri ve varsa da teknik komiser tarafından yönetilir,kontrol edilir. basketbol sahası ; engel bulunmayacak şekilde düz , sert yüzeyli , engellerden uzak, sınır çizgisinin iç kenarı ölçümü yirmi sekiz metre uzunluğunda on beş metre genişliğinde olacaktır. şortlar dizin üstünde bitmek zorundaymış.

1

basketbol maçı sahada beşer kişilik iki takımdan oluşur, maç onar dakikalık dört periyottan oynanır, berberlikle bitmesinde maçta uzatma periyodu oynanır.

0

tamamı hakem ile yönetilir,her devreden sonra saha değişimi yapılır misafir takım saha seçme hakkına sahiptir.
10 dakikalık 4 periyottan oluşur,beraber kalınırsa uzatmalara gidilir.
takımlar 5 kişiden oluşmaktadır,oyuncu değişikliği sınırsız olabilir.
oyunda bulunan oyuncular,şut atma,pas atma ve top sürebilir.
54 tane faul alan oyuncu oyun dışında kalır,aynı maçta tekrar oynayamaz,oyuncuların faulleri takımı da etkiler 4 faul yapmış olan takımın karşısındaki takım serbest atış hakkı kazanır.