0

dünyaca unlu turk ressam akademisyen ve şairdir üretken ve çok yonlu bir sanatçı olan eyüpoğlu ressam eğitimi almış ama geleneksel el sanatlarımız ve şiir üzerindede çalışmalar yapmış ve kendini kanıtlamış bir ressem bir şairdir

0

bedri rahmi eyüboğlu kaliteli bir şair ve yazardır. yurtdışında öğrenim gördüğü için olabilir başarılı olması.

0

eşsiz şair bedri rahmi eyüpoğlu. hayatı dizelere yansıtarak içimize işleyen şairdir.

0

şiirleri ve yazıları ünlüdür ufkunuzu açabilir

0

üretken ve cok yönlü bir sanatcıdır ressam olarak eğitim almıştır

0

ğretken ve bir çok yönümolan bir sanatçıdır bir çok güzel hareketler sergileyen üretkenliği geliştiriciliği bence güzel bir insan

0

duvar resimleri yapan halkçı bir sanatçıydı aynı zamanda şiir ve hikaye yazar

0

1911 de giresun görelede doğdu. beş çocuklu bir ailenin ikinci çocuğuydu. ressam zeki kocamemi , trabzonda bir lisede resim öğretmenliği yaptığı yıllarda o döneme kadar babasının mesleği icabı 1911 de giresunda başlayan hayatını anadolunun farklı kentlerinde devam ettiren oraların havasını soluyan ve beslenen bedri rahminin yeteneğini farkeden ona yol gösteren ilk ustasıdır.türk ressam yazar ve şairdir. istanbul devlet güzel sanatlar akademisinde başlayıp pariste sürdürdüğü resim öğreniminin ardından yurda dönmüş ve yaşamı boyunca güzel sanatlar akademisinde ders vermiştir.

0

bedri rahmi, 1928 de daha lise öğrencisi iken şiir yazmaya başlamıştır. şiirlerine,1933'ten sonra
yeditepe , ses , güney , insan , inkılapçı gençlik ve varlık dergilerinde yer vermiştir.
1941'den başlayarak çeşitli şiir kitapları yayımlanmıştır . halk edebiyatının masal , şiir , deyiş gibi
her türüne karşı duyduğu hayranlık, şiirlerine de yansımıştır. halk dilinden ve şiirinden aldığı
ögeleri kendine özgü bir biçimde kullanarak dilini halk diline yakınlaştırma çabasını sonuna dek sürdürmüştür. bu nitelikleriyle şiirleri, resimleriyle büyük bir benzerlik gösterir.
akıcı , rahat bir dille kaleme aldığı gezi yazıları ve deneme yazılarında ise sürekli gündeminde olan halk kültürü , halk sanatı hakkındaki görüşlerini sergilemiştir .

0

hemen hemen her tur sanat kpnusunu inceleyen kişidir , tabi sanata ilgisi olduğu gibi aynı zamanda yazarlık konusunuda çok işleyen ve ardından cok giden bir kişidir , olduğu gibi bir eser ve birçok şiir yazan bir kişiliktır yazdığı eserlerın buyuk kısmı ask üzerine yazmış bir kişidir , haliyle cok sevilmiştir .

0

bedri rahmi eyüpoğlu giresun doğumludur resimlerinse han duvarları halay çekenler çovuk emziren kadınları işler

0

sanat dünyasının büyük isimlerinden biri olan bedri rahmi eyüboğlu, 1911 yılında görele'de doğan bedri rahmi eyüboğlu �lk ve ortaokulu trabzon'da okudu. bu zaman zarfında öğretmenleri sayesinde kendini güzel sanatlara yönetmiştir. 1929 yılında güzel sanatlar akademisi'ne girmiştir bedri rahmi eyüboğlu güzel sanatlar akademisi'ni bitirmeden paris'e gitmiştir. paris'te ise resim yapmaya başlamıştır eşi ile de burada tanışmıştır 1939 yılında hamam isimli kompozisyon u yarışmada 1. olmuştur. bundan sonra da birçok sergide resimlerini sergilemiştir ve kendine sergiler. sosyal faaliyetler çerçevesinde anadolu gezmiş ve birçok manzara resmi yapmış tır. bu arada duvar resimleri yapmaya başlamış istanbul'da atölye ve sevgi açmıştır. ressamlığı kadar şiirleri de iyi olan bedri rahmi eyüboğlu birçok dergide şiirlerine yer vermiştir. 1941 yılından itibaren farklı şiir kitapları çıkarmıştır. halk edebiyatının üyelerini her zaman hayranlıkla beğenmiştir. bedri rahmi eyüpoğlu çok güzel sanat hayatını 1975'te�stanbul'da vefat etmiştir. sanat dünyası da büyük bir üstadini kaybetmiştir.

0

hem ressam hem şair bir sanat adamı büyük bir şahsiyettir.şiirlerinde anadoluyu ön plana almıştır. kendine has uslubuyla eserlerini ortaya çıkarmıştır.susadım adlı mükemmel bir aşk şiirini yazan şairdir.hayatının büyük çoğunluğunu anadoluyu gezerek geçirmiş halkın sorunlarını dinlemiş ve eserlerinde dile getirmeye çalışmıştır.köşe yazılarıda mevcuttur.şiirlerinin her biri ayrı güzelliktedir.

0

bedri rahmi eyüboğlu giresun doğumlu ressam ve şairdir.en çok bilinen şiiri çatal karam çingenem şiiridir.paris'te resim üzerine yoğun çalışmalar yapmıştır.üretken bir ressam olan bedri rahmi eyüboğlu,anadolu insanını ve folklorik öğeleri tualine taşımıştır.sanat akımı olarak d gurubu ressamları arasındadır.halk enstütülerinin kurulma aşamasında yoğun efor sarfetmiştir.

0

bu soru için pek bilgi sahibi değilim fakat öğrenmeyi çok istiyordum.verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.

0

bedri rahmi eyüboğlu bildigim kadarıyla hem ressam hem yazar hem şairdir.pariste egitim gördügünü biliyorum.egitim aldıktan sonra türkiye de ögretmeye devam etmiştir.

0

iyi bir sanatçıdır çünkü yazdığı bir çok şiir ve ürün vardır bunlar bir çok sözlük ve yeni ürünleri vardır bilmediğimiz şeyler ve benzeri şeylerdir bilmiyorum ne kadar sevdiğimi bilmiyorsun ne kadar sevdiğimi yazdığımı biliyormusun yazdığım şeyleri ve dinledim sözleri ben bittim yolum olsa düz giderdim neredesin ben bittim şimdi yaz ve neredeyiz biliyormusun ben bittim dinlermisun

0

şiirleri çok iyi. hepsini 1 kere okudum bazıları çöp. resimleri daha iyi. şiirleri daha iyi. yeteneksiz. tür yazar.

0

mukemmel eserleri olan, bir turk sanatcıdır, şiirde yazar,

0

türk sanat hayatına her konuda katkı yapan edebiyatçı bir kişiliktir.etkileyici ve sorgulayıcı dizelere sahip ufuk açıcı dizeleri kaleme almıştır.