0

üper iletken maddeler asla ısınmayan ve enerjiyi kesintisiz ileten maddeleridir. sıcaklığı belli bir değerin altına düşürüldüğü zaman doğru akım ile elektriksel akımı 0 olan maddelere süper iletken maddaler denilmektedir. bu maddeler ileri teknolojiye iyi bir katkısı olacaktır bunun ileride ketnolojik gelişlerde önemli bir katkısı olacaktır. yüksek iletkenli ve yüksek dirençli maddelerin içirden sonsuz elektriğin geçmesini kapsamaktarı. yüzlerce malzemeler düşükü sıcaklıklarda direçleri sıfıra düşmektedir. süper ilektenlerin özellikleri mettalllerdekindek pek farklı değillerdir. kritik bir manyetik alan altındaki durumudur. bilindiği gibi süper iletkenlerin birçoğu alaşım ve bileeşimlerrden oluşmaktadır. kendisini oluşturan kımyasal elementler. süper ilekten olmasa bile bir iletkenicinin tamamen sıfır olmasıdır. 1911 yılında heike kamerlingh onnes tarafından keşfedilmiştir.katıncıvanım elektrik direnci üzerine çalışan onnes direncin 4.2 kelvinim altında sofora düştün süper iletken olması mümkündür.

0

süper iletken madde sıcaklık belli bir derecenin altına indiğinde maddenin direncinin sıfır olmasıdır.

0

süper iletkenler ısı iletkenligini yada elekektrik iletkenligini en az dirençle ileten madelerdir.

0

süper iletken maddeler demir cıva gibi maddelerdir.
bunların süper iletken olması maddelerin gaz sıvı ve katı olarak iletkenlik derecelerine bağlıdır.
süper iletken madde olması içinde bunların iletkenlik derecelerinin çok yüksek olması lazımdır ve iletkenliğe eriştiği zaman hepsi süper biçimde iletken olmuş olur ve iletilecek olan elinizdeki maddeye yardımcı olmuş olur.
iletken maddeler başlıca kendi aralarında gruplar oluşturarak değişken olabilirler.bunları saptamak çok kolay bir şey değildir elbet ama bilim adamları çoğu maddeyi saptamı ve bunları hayatımızda yardımcı olması açısından kullanmışlardır.herkesin bu maddeleri kullanması lazımdır.
süper iletken olan maddeler kullanım şekillerine göre ayrılırlar.
mesela civanın kullanımı termometrenin içinde olması ve bu kullanımın vücut ısımızı çok hızlı bir şekilde ilettiğini gözlemleyebilir ve farkına varabiliriz tabikide sadece vücut ısımızı ölçeceğimiz anlamına gelmez cıvanın sıcaklığı başka maddeleride ölçebiliriz ve çok hızlı bir şekilde ölçtüğümüzden süper iletken madde anlamına gelmektedir
yardımcı olduysam ne mutlu kendi adıma sevindim iyi günler diliyorum.

0

sıcaklığı ileten madde. altın ve bakıra benzerliği vardır .

0

süper iletken madde cıvadır.
maddenin sıvı halidir.
oldukca katı bir maddedir.
öz ağırlığı 13,6 gr/cm küptür.
erime noktası -38 ile 83 santigraf derecedir.
kaynama noktası 356.80 santigraf derecedir.
pahalı elementler sınırındadır.

0

öncelikle merhaba süper iletkenlik sıcaklık bi derecenin altına düştüğünde direncin sıfır olması durumudur. ilk olarak katı cıva direncinin 4,2 kelvin'in altında direncinin sıfır olduğu anlaşılmıştır. süper iletkenlik kuantum mekaniği ile açılabilen bir olgudur. klasik mekanik ile açılamaz. altın, gümüş, bakır gibi sıradan bir iletkenin direnci sıcaklığı düştükçe azalır. fakat sıcaklığın mutlak sıfıra yaklaştığı durumlarda bile direnç sıfıra düşmez. metalin tamamen saf olmaması ve yapısındaki bozukluklar buna engel olur. süper iletken malzemelerde ise sıcaklık belirli bir değerin altına düştüğünde malzeme süper iletken durumuna geçer. bir elektrik akımı süper iletken malzemenin içinden hiçbir kaynaktan güç almadan akmaya devam edebilir. süper iletken malzemeleri süper iletkenlik göstermeye başladıkları kritik sıcaklığa kadar soğutmak için genellikle sıvı mazot kullanılır.

0

süper iletken metal bence akımdaki direnci çok iyi ileten bir iletkendir. özellikleri ise kolay bükülebilir , tel ve levha haline gelebilir , dediğim gibi iletiyi maksimum düzeyde iletmesidir.

0

süper iletken madde direncin minimum olduğu iletkenliğin ise maximum olduğu bir maddedir bir çok metal buna örnek verilebilir günlük hayatt ucuz olduğu için bakır teller kullanılır ancak günümüz teknolojik aletlerinde yani klavye mouse gibi aletlerin usblerinin uç kısımlarında altın kaplama kullanılır bu da iletkenliği bakıra göre daha iyi olduğu içindir ancak maaliyeti arttırmaktadır altın olması

0

süper iletken bir madde olarak demir örnek verilebilir.

0

süper iletkenlik sıcaklık belli bir derecenin altına indiğinde maddenin direncinin sıfır olması durumudur. ilk olarak katı cıvanın direncinin 4.2 kelvinin altında direncinin sıfır olduğu anlaşılmıştır. ancak diğer iletken maddeler olan alın gümüş ve bakırda hiç bir zaman direnç mutlak sıfır olmaz. bunun sebebi metalin tamamen saf olmaması ve yapısındaki bozukluklardır. bir süper iletkenin süper iletkenlik haline gelmesi için belli bir sıcaklığın altına düşmesi gerekmektedir. bu işlem için en çok kullanılan madde sıvı azottur. sıvı azot ile madde soğutularak süper iletken hale getirilir ve direnci sıfırlanır manyetik alan sıfırlanmaya başlar. bu duruma meisner etkisi denir.

0

sıcaklık belirli bir derecenin altına düştüğünde elektriksel direnci sıfır olan maddelere süper iletkenler denmektedir dostum

0

altin demir gibi madeler iletkenleri yuksektir bunlarin yanida su da iletkenligi yüksektir

0

en iyi iletken maddeler altın ve bakırdır süper iletkenlik dış ortam şartlarına göre değişkenlik gösterir.

0

sıcaklık belli bir direncin altına düştüğünde malzemenin direncinin tamamen
sıfır olmasıdır
1911 yılında heike tarafından
keşfedilmiştir
4.2 kelvin altında sıfıra düştüğü
gözlemlenmiştir
nitrat gibi çok sayıda başka malzemeler
süperiletken kuantum açıklanabilen
bir olgudur tamamıyla arkadaşlar

0

süper iletken maddeler asla ısınmayan ve enerjiyi kesintisiz ileten maddeleridir. sıcaklığı belli bir değerin altına düşürüldüğü zaman doğru akım ile elektriksel akımı 0 olan maddelere süper iletken maddaler denilmektedir. bu maddeler ileri teknolojiye iyi bir katkısı olacaktır bunun ileride ketnolojik gelişlerde önemli bir katkısı olacaktır. yüksek iletkenli ve yüksek dirençli maddelerin içirden sonsuz elektriğin geçmesini kapsamaktarı. yüzlerce malzemeler düşükü sıcaklıklarda direçleri sıfıra düşmektedir. süper ilektenlerin özellikleri mettalllerdekindek pek farklı değillerdir. kritik bir manyetik alan altındaki durumudur. bilindiği gibi süper iletkenlerin birçoğu alaşım ve bileeşimlerrden oluşmaktadır. kendisini oluşturan kımyasal elementler. süper ilekten olmasa bile bir iletkenin süper iletken olması mümkündür.

0

süperiletkenlik sıcaklık belli bir değerin altına düştüğünde bir malzemenin direncinin tamamen sıfır olmasıdır. 1911 yılında heike kamerlingh onnes tarafından keşfedilmiştir.katıncıvanım elektrik direnci üzerine çalışan onnes direncin 4.2 kelvinim altında sofora düştüğünü gözlemlemiştir.

-1

ben süper iletken maddeyi altın olarak biliyorum. hatta telefon hatlarında sim kart yerlerinde altın kullanılıyor diye biliyorum çok iletken olduğu için

0

şöyle anlatayım süper iletken madde ısıyı ve elektriği iyi ileten madde denir bu dünya çapında genellikle altın gibi benzeri maddelerdir bilgisayar işlemcileri günde elektriği hızlı iletmek adını kullanılıyor

0

sıcaklığı çok iyi ileten maddelere denir bunlar demir camm gibi maddelerdir