0

insanlar çoğu zaman duygu karmaşası içerisine girerler. bu durum ise kişilerde depresyon belirtileri ortaya çıkarır. depresyona giren insanlar ise daha hassas hale gelirler ve normal şartlarda etkilenmedikleri bir çok şeyden etkilenir hale gelirler. bu hassaslık onları daha duygusal hale getirir. dinledikleri şarkılar, izledikleri filmler, konuşurken seçtikleri cümleler daha duygusal bir hale gelir. bu duruma melankoli denir. sürekli bu pozisyonda yaşayan insanlara melankolik denir. hatta bu alanda çok fazla insan olduğundan bu tarz filmler ve müzikler yapılmıştır ve yapılmaktadır. insanlar tarafından büyük rağbet görmektedirler ve bunun yanı sıra melankolik olmayan bir insan bile bu ürünler ile karşılaştığında melankoliye girebilmektedirler. bir çok sebebi olabilmekle beraber özellikle yalnızlık insanı bu tarz durumlara iter. hele de yalnız değilken bir anda yalnız kalmak başlıca sebep olabilmektedir. insanların hayatlarında amaçları vardır. eğer bu amaçlarına ulaşmışlarsa veya bir amaçları kalmamışsa da yine bu tarz etkiler görülebilmektedir. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

1

melankoli, insanlarda buluna duygu karmaşası yada duygu bozukluğunun diğer adıdır. genellikle depresyona bağlı olarak gelişir. bu kişiler hayatı genel anlamda slow olarak yaşarlar. hayatlarında aktiflik çok azdır.

0

melankoli; depresyondan kaynaklı bir duygu durumu bozukluğudur.
genellikle daha az hareketli ve heyecansız hayat yaşayan insanlar için kullanılan kelimedir.

0

melankoli genelde az hareketli ve normalden daha heyecansız bir hayat tarzı sürdüren depresyondan kaynaklı bir duygu durumu bozukluğu anlamına gelen insanlar da kullanılır.