0

futbol topuyla ne oynanır?

13 cevap
0

istedıgın herseyi oynayabılorson ama genellikle futbol

0

öncelikle merhaba bu soruyu sorarken çok mu düşündün demiycem çünkü soru sormuşsun cevaplayalım futbol topuyla futbol maçı oynanır.

0

futbol topu ile adı üstünde "futbol" oynanır. :) ingilizle icat etti denir ama ben bulunuşunun daha eskilerden olduguna inanırım.milattan önceki kavimlerden aztekler vs. adı herneyse artık.hani şu tanrılara insan kurban eden apocalypse filmindeki gibi topluluklardan.kurban ettikleri kişinin kafasını kesip kelleye ayaklarıyla vururlarmış maç yaparlarmış hatta.kelleyi yaptıkları yuvarlaklardan geçirirlermiş yani o yuvarlakları hangi maddeden yapmışsalar artık onlar kale görevi görürmüş bildiğimiz.

0

meşin yuvarlak diye adlandırılan futbol topuyla pek tabii ki futbol oynanır.

0

futbol topu ile "futbol" oynanır. futbol ülkemizde kök salmış bir spor dalıdır.

0

gemelde futbol ounanir adindan da anlasilacagi uzwre farkli otunlar icin kullanmak cok mantikli degil sonucta adi ustunde futbol topu elbet baska voleybol tarzi seyleride isgersen oynarsn fakat her oyunun kendi topu var

0

adı üstünde futbol topuyla futbol oynanır duruma göre degisir

0

futbol topuyla futbol oynanır, yakar top oynanır,rugby oynanır.

0

adı üstünde futbol topu, futbol maçlarında kullanılan toptur. birisi kaleci olmak üzere 11 kişiden oluşan iki takımın belli ölçülerdeki sahalarda bu topu karşı takımın kalesine daha çok sokabilmek için yarıştığı bir oyundur futbol... ,

futbol dünyaca çok sevilen bir oyundur. belli kuralları vardır. en önemli kural, oyuncuların el ve kol kullanmadan ayakları ile topa müdahale etme zorunluluklarıdır. kafa ya da vücudun başka bir bölümü de kullanılabilir. ama kaleci dışındaki oyuncular kesinlikle topu elleri ile tutamaz.

futbol sahası dikdörtgen şeklindedir. uluslararası kabul edilen ölçülere göre uzun kenar 100-110 metre, kısa kenar ise 64-75 metredir. uzun kenarlara taç çizgileri, kısa kenarlara aut çizgileri denir. taç çizgilerini tam ortadan ikiye bölerek birbiri ile birleştiren çizgiye de orta çizgi denir. orta çizginin tam ortası merkez olmak üzere 9,15 metre yarıçapındaki yuvarlağa da santra yuvarlağı ya da orta yuvarlak denir. başlama vuruşu bu yuvarlağın tam ortasından yapılır. oyun başlamadan önce oyuncular yuvarlağın kendi taraflarında, yarı alan denilen bölümde toplanır. her takımın kalesi kendi yarı alanında bulunur. aut çizgisinin tam ortasında bulunan kalenin uzunluğu 7,32 metre, yüksekliği ise 2,44 metredir.

futbolcular genelde kendi takımının renklerini taşıyan formalar giyer. elle topu tutma hakkı olan kaleci, hakemin kolayca ayırt edebilmesi için takım arkadaşlarından farklı bir kıyafet giyer.

oyunun kurallarına göre oynanmasını sağlamak için her maçta üç hakem bulunur. bunlardan biri ortada, ikisi kenarlarda olur. maçı orta hakem yönetir. kararları kesindir.diğer hakemler taç çizgisi üzerinde bulunurlar ve orta hakemin yardımcıları konumundadırlar. ofsayt, elle top tutma gibi bazzı konularda müdahale edebilirler. her bir yan hakem bir yarı sahadan sorumludur. ellerindeki bayraklarla orta hakeme yardımcı olurlar.

ofsayt, korner, köşe atışı, ceza alanı, penaltı, sarı kart, kırmızı kart, pas, altı pas gibi terimler futbola ait terimlerdir. meraklılarının öğrenmesinde fayda vardır anlamlarını...

1

futbol topuyla amerikan futbolu turnuvası var oturdum ondan oynanır futbol oynar bizim normal bildiğimiz maçlarda futbol topu oynanır basketin ayrı bir topu var zaten o futbol topu diye geçmiyor basketbol diye hem bowlinge ayarı hentbol an ayrı bir topu var futbol topu işte maçlarda geçiyoruz bir de amerikan futbolunda geçiyor

0

futbol topu ile yapılan spor futboldur. ama bizim insanlarımız futbol topu ile futbol dışında başka oyunlarda oynarız. voleybol vr basketbol gibi sporlarda da futbol topunu kullanırız. tüm beden eğitimi hocaları bu duruma kızsada öğrenciler bu hatayı sürekli olarak yapmaktadırlar.

0

futbol oynarir maç hadi takımlar oynuyor ya sahalarda o top futbol topudur işte

0

futbol topuyla futbol oynanır.. takım oyunu olan futbol en az iki kişi ile oynanır.