0

peygamber efendimizin ilk evliliği hz hatice ile olandır.hz hatice validemiz ile evlendiği zaman peygamberimiz 25 yaşında hz hatice 40 yaşındadır.aralarındaki yaş farkı 15 olmasına rağmen herhangi bir sıkıntıya neden olmamıştır. her zaman peygamber efendimizin yanında olmuştur. hz hatice ilk müslümanlar arasındadır.resul lan bu evli 25 yıl sürmüş ibrahim dışındaki bütün evlatları da hz hatice'den olmuştur. hz hatice öldüğü zaman peygamberimiz 50 yaşındadır. peygamberimizin ikincisi sevde binti zemadır. bu anlamda ilk müslümanlardandır. kocası öldükten sonra kimsesiz kalmıştı. efendimiz ona sahip çıktı. bu evlilikte asıl amaç kimse size yardımcı ıssız kalan bir kadın elinden tutmak emin bir yuvaya kavuşturmaktı. 3 evleri ise hz ebubekir'in bir kız olan hz ayşe iledir.
4 evliliği ise hafsa binti ömer iledir. hz hafsa dul bir kadındı. ilk eşi bedir savaşı'nda şehit olmuştur. hz ömer'in kızıdır. kocasından sonra büyük bir üzüntü içinde kalan hafzaya peygamber efendimiz kol kanat germiştir. 5 evliliği ise zeynep binti huzeyme tarafındandır. hz haftadan sonra bu kadınla evlenmiştir. hz zeynep'in de kocası bedeli şehit olmuştur. 6 evliliği ise ümmü seleme ilidir. ilk müslümanlardandır habeşe hicret edenlerden dir. 7 evliliği ümmü habibe iledir. 8. evliliği cuveyriye binti haris. 9. evliliği safiyye binti huyey asıl adı zeynep'tir. 10 evliliği marietül kıptiyye iledir. 11 evliliği meymune binti haris. 12 evliliği hz zeynep binti cahş. iledir. bildiklerim bunlardır.

0

sevgili oeygamberimizin evliliklerinin ilki 25 yaşında hz. hatice annemizle olmuştur. daha sonra, hz. sevde, hz. ayşe, hz. meymune, hz. havsa, hz. zeynep, hz. ümmü selebe, hz. ümmü habibe, hz. safiyye, hz. cüveyriye, hz. mariyetül kıbtiyye, hz. zeynep bin cahş gibi annelerimizle evli olduğu bilinmektedir.

0

hz hatice
sevde binti zem'a
hz aişe
hafsa bin ömer
zeynep binti huzeyme
ümmü seleme
ümmü habibe
cüveyriye bin haris
safiyye binti huyey