0

inkılap; çağın ihtiyaçlarını karşılamayan devlet yapısını ve yönetimi değiştirmek için halkın katılımıyla ülkede yeni bir siyasal, sosyal ve ekonomik yapının oluşturulmasıdır. bu ilke ile türk inkılâbının oluşum ve gelişim sayfalarının kavranması, benimsenmesi, geliştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması amaçlanmıştır.çağdaşlaşmanın en büyük engeli inkılapları dogmalaştırmak, ilkeleri yeni gelişimlere cevap vermez hale dönüştürmektir. inkılapçılık atatürkçülüğü, türk inkılaplarına ve ilkelerine dogma olmaktan kurtararak sürekliliğini ve gelişimini sağlamıştır
inkılapçılık ilkesi: batılılaşma ve çağdaşlaşma yolunda daima ilerlemektedir. inkılapçılık sadece ilkeleri savunmayı değil inkılapları geliştirmeyi, çağdaş hayatın gereklerini yerine getirmeyi öngörür. inkılapçılık ilkesi diğer ülkelerin devamını sağlamıştır. bütün inkılaplar bu ilke doğrultusunda yapılmıştır. çağdaş ve batılaşma inkılapçılığı da bütünler.

1

inkılapçılık, toplum da gerekli olan değişikliklerin aniden ve devrim şeklinde değil yavaş ve yumuşak geçişlerle olması gerektiğini savunan düşüncedir.

0

ulkede olmayan seyleri yaparak farkli birseyler ileri surmek ve yenilikler getirmektir

0

ulkede olmayan seyleri yaparak, yenilik getirmek