0

yaniklara iyi gelen bişey duymustum.acimasinida engelliyor.dolapda az bi un olcak eğer hazirda varsa o andada vücutta yanık varsa üzerine dokucekmisin hem iz bırakmıyor. hemde caninizin acısı gidiyor.tabi büyük yanmalara karşı doktora görünmek en dogrusudur.

0

vücudumuzdaki yanıklar bazen kaza sonucunda bize acı verir ve bazen de bu yaralar gerçekten hiçbir şekilde bazen hayat boyunca geçmez bizimle devam eder izleri kalır.mesela üstümüze kaynar su döktüğümüzde veya çaydanlık döküldüğünde daha çok yanmalar meydana gelir o yüzden özellikle de çocuklarımızı çok dikkat etmeliyiz kendimizi de çok dikkat etmeliyiz tabii ki de. yanıkları geçirmek için birçok doğal tedavi vardır artık doktora gitmeden bile evde kendimiz yanıkları geçirebiliriz. bunlardan birisi de patatestir çiğ patatesi halka olarak kesip yanık olan yere üstüne koymalıdır sulu tarafı gelecek şekilde olursa daha iyi olur. çiğ patates 15 dakika neredeyse beklemelidir yanığın üstünde. bu yöntem gerçekten patates suyunu alıp çekiyor yanığın gerçekten çok iyi gidiyor yanıklara.başka bir yöntem ise siyah çay özellikleri çok iyi geliyor bende duymuştum siyah çayı genellikle siyah çay 3 siyah poşeti çay poşetini soğuk suda bekleterek çay poşetini yanığın üstüne koyulup bir bez ile sarılırsa gerçekten çok faydasını görürsün.çoğu insan artık evinde pudra şekeri uygulayarak küçük yanıkları geçirebiliyor ama büyük yanıtlar asla hiçbir şekilde doktora gidilmeden geçmiyor özellikle çok izleri kalıyor doktora gidilmezse. o yüzden ilk önce eğer ki çok aşırı şekilde bir yanığınız varsa hemen doktora başvurmalısınız bir cildiye uzmanı diğer türlü çok aşırı şekilde başka şeyleri geçebilir bu hastalık.

0

yanık kremi yaranın kısa sürede iyleşmesini sağlamaktadır

0

e vitamini içeren kremler ve buz uygulamak faydalıdır

0

buz koymak e vitaminli kremler kullanmak yanıklara iyi gelir.

0

yanıklara en iyi turşu suyunun faydası vardır.

0

aleovera jeli ,e vitaminli kremler, a ,c , e ve b kompleksleri içeren multivitaminler,antibiyotikli kremler yanığa iyi gelir.

0

buz veya soğuk suya tutun. kesinlikle yarabandı yada sargı bezleriyle sarmayın. derin bir yanıksa mutlaka doktora gidin. hafif bir yanıksa buz sizi rahatlatacaktır zaten.

0

malesef yanık eskiyse geçmesi zor yoğurt iyi gelir bide yanık kremleri var benim bildiğim sudocremde çok iyidir ama hemen o dakkada yanınca yoğurt sürülür

0

buz koyun 10 dakika boyunca sızını alıyor.