0

dinozorların yok olmasının birçok sebebi olabilir. insanlar sadece tahminlerde bulunuyor, şuanda güncel olan bir konu var ve insanlar araştırmaya devam ediyorlar, taaki gerçeği bulana kadar.
bahsettiklerine göre dünya'ya koca bir göktaşı çarpmış , bunun sonucundan dinozorlar kötü etkilenmiş ve nesilleri tükenmiştir. fakat o çağa ait fosiller bulunmakta gelecekte onları kullanarak tekrar yapay üreme ile hayata getirebileceklerini söylüyorlar.

0

uzaydan gelen göktaşının dünyaya çarpması ile dinozorların yok olduğu söyleniyor

0

gök taşının dünyaya çarpmasıyla yokoldu bence çok kötü oldu bi yandan iyi oldu yoksa heryeri parçalardılar

0

buzul çağıda başlatan dünyamıza düşen büyük bir meteor sayesinde soyları tükendi.

0

yani eğer doğruysa insanlar yokken meteor kar bunları yok etmiştir

0

dinozorların neslinin tükenmesinin nedenni göktaşı yağamsıdır ....

0

dünyada bağzi donemlerde çesitli evreler geçirmiştir. ve bu evrelerde cesitli hayvanlar yasamis ve nesli tükelerek ölmüştür. dunya ilk olusumunda gazlar meydana gelir ve bu gazlardan dolayı çesitli canlılar yasar iste oksijenli canlılar suda yaşıyan canlılar gibi gibi canlılardır. dinazor nesli nasıl tükendi dinazorlar bol oksijenli ortamlarda butuk olurlar ve çesitleride vardır. bir dunyaya meteor yagmuru yağmasından dolayı dinazorlar ölmeye baslamistir dinazorlar cok büyük ve güçlü hayvanlardir. birbirlerini yiyerek dövıserekte nesillerini tuketmişlerdir.dinazorlar yumurtaları cok büyuktür turleri trias jura kratese devirlerinde çogalmiştir. dinazorları günümüde dinazorları daha çok kemiklerini ve yumurtalarıni görebiliyoruz. dinazorlar mesozoik dönemde ortaya çıktı. ve daha sonra bu dinazorlar ucanlarıda var zıplayanlarida var. dinar adında dino dinazorlarida var triatlar ise kanatlıdir. dinazor nesli dünya 1 milyar yıl önce varlığını sürdürmüşlerdir. eğer günümüzde olsaydılar halimiz çok yamandı hepimizi yok edebilirlerdi bundan dolayı sanslıyız.

0

göktaşı yağmasından dolayı olarak geçiyor teorik bilgilerden...

0

65 yil once metroid dasinin dusmesi ile dunya dagilmis ve dinazorlarda bazi canlilar gibi nesli tukenmisdir

0

yaklasık 66 yıl önce dünyaya düsen gök taşı veya mator dinazorların neslini tüketmiştir bilimle ilgili araştırma yapanların fikri bu şekildedir.

0

yaklaşık 65 milyon yıl önce dünyaya düşen metor veya gök cismi dinazorların soyunu tüketmiştir.cisim düştü diye ölmemiştir. hepsi cisimden sonra yaşam alanı kalmamıştır muhtemelen cisimden gelen bir element yaşamı sonlandırmıştır

0

o zaman da yaşamadığınız net bir bilgi yok kulaktan olma.duyumlara göre her kafadan bir ses cikiyor kimi yok tasi düşmesinin sebebi diyor kimi lav diyor kimi iklimsel felaket diyor

0

66 milyon 38 bin yıl önce dinozor nesli tükenmiştir. nedeni ise göktaşı veya yıldız gibi bir cismin dünyaya çarpmasıdır. göktaşı meksikada yucatan adlı yere düştü ve orası mayaların da yaşadığı bir yerdir. ben bu mayalardan çok korkarım. hala yaşadıklarını düşünüyorum dinozorları onlar öldürmüş olabilir.

0

jeoloji mühendisleri yani jeologlar 66 milyon yıl önce dünyaya ( hindistana ) göktaşı çarptığını söylerler
bu da volkanik patlamaların artmasına neden olur
depremler ve volkanik patlamalar canlıların neslinin tukenmesini sağlar

0

dinazorların nesli tukendı dünyaya büyük bir meteorun gelmesi ile yasıyan son canlı dınazorlarıda kaybettık

0

yaptığım araştırmaya göre bir taş veya cisim çarpmasından ölündüğü söyleniyor.fakat bazı değişik haberler duydum yok gelecekten gelen bir kişi ileride tekrardan dinazorların olucağını felan söylüyor değişik ya.

0

dünyaya su getiren yildizlarin çarpmasi sonucu ve yer kabuğu altidnaki lavlarin yükselmesi sonucu can vermişlerdir diye tahmin ediyprum :)
üzücü bir durummu bilemiyourm

0

mantıksal olarak dünya 'nın hasar görmesi lazım. iklim değişiklikleri olmalı. ortam dinozor yaşamına elverişli olmamalı. istenmeyen son gibi. keşke yaşasaydılar ve dino gibi sempatiklerle dost olsaydık ;)

0

dünyaya çarpan gök taşı yüzünden dinozorların nesli tükendi dense de yamyamların saldırılarına uğrayan dinozorların dünyayı terk etmesi teorilerin arasında

0

göktaşının dünyaya çarpması sonucu tükendiğini sanıyorum