0

kesin olarak bilinmese de ortaya sürülen bazı sebepler vardır bunlar şöyledir. 65 milyon yıl önce dünya büyük gök taşı yağmuruna tutulmuş ve buyük tsunamiler yangınlar açlık kıtlık ve hastalıklara neden olarak dinozorlar yok olmuştur. diğer ortaya sürülen kanı ise dünyanın tamamı yanardağlar nedeniyle bu yanardağların dumanının bütün atmosferi kaplaması ile güneş ışınlarının yeryüzüne ulaşamadığı için dünyanın büyük buzul çağına girdiği ve dinozorların donarak ve açlıktan ölerek yok olduğu ileri sürülmüştür. her iki kanınında kesinliği olmamasına rağmen doğruluk payı yüksektir.

0

yok oluş hıkayesi66 milyon yıl once dunyaya carpan göktaşının etkısıyle hidistandakı volkan pantamalrı hız kazandı ve bir hareket artısı ile başlamiştir .birbirini izleyen gök taşı çarpması ve volkan patlamaları gezegeni toz ve zehirli gazla kaplayarak bir çok canlı türüne zarar vermiştir ve nesıl tükenmelerine sebep olmustur. nesli tükenen hayvanlar arasında 55 ile 65 mılyon yıl once yaşiyan ve bir surungen türü olarak bilinen timsah ve kertenkelenin atası dinozorlarda yer almaktadır. günümüzde sience daily dergisinde jeologlar tarafından kazılar sırasında cıkarılan kemık kalıntılarının resımlerı ve bilgileri sergilenmektedir gereken bilgiye ordan daha ayrıntılı bir şekilde ulaşabilirsiniz

0

dinazorlar günümüzden 15 ile 60 milyon öncesinde yaşayan bazıları devasa büyüklüklerde olan sürüngenlerdir. yok oluşları konusunda bir çok teori ortay konmuştur ancak ne çok kabul gören teori dünyaya bir göktaşının çarpması ile ilgili olandır.
dünyaya bir göktaşı çarpar çok miktarda toz atmosfere karışır güneş ışınları yeryüzüne ulaşamaz ve hava soğumaya başlar. bu durumdan ilk önce güneşe bağımlı olan bitkiler etkilenir. birkilerin azalması ot obur olan dinazorların nufusunda ciddi azalmalara yol açar. ot obur dinazorların azalması bu dinazorlarla ve diğer hayvanlarla beslenen et obur dinazorların azalmasına yol açar. iyice soğuyan hava bitkileri yok ettiğinde dünya üzerindeki bir çok tür gibi dinazorlarda yok olmuşalardır.

0

dinozorllar günümüzde kertnekele ve timsahların atalarıdır. hatta dinozor kelimesinin anlamı korkunç kertenkele demektir. sürüngenler sınıfına dahil olan dinozorların boyu 20 metrwye kadar ulaşabiliyordu. etçildirler fakat otçul olanı da vardır. bilim adamları dinozorların yiyecek bulamaması ve iklim koşulları nedeniyle ya da bir hastalık sonucu öldüklerini dşünüyorlar. fakat en ağır basanı ise 65 milyon yıl önce bir asteroidin dünyaya çarpması nedeniyle dinozorların ölmesidir. çarpmanın etkisiyle havada yükselen toz bulutu bütün güneşi tamamen engellemiştir. bunun sonucunda bitkiler yetişmedi ve hava sıcaklığı düşerek soğuk hava hakim oldu. bu yüzden dinozorların besin yetersizliği ve iklim şartlarından öldüğünü düşünüyorlar. fakat kesin ve net bir bilgi yokrur. bilim adamları dinozorlaeın neslinin tükenmediğini ve evrimleşerek kuşa dönüştüğünü de söyler.

0

geleceği görüp intihar etmişlerdir şimdiki nesil nereye gidiyor yahu.

0

bu konuda şöyle söyleyebilirim dinazorlar yıllar önce yaşayan büyük yaratıklardı. ve nufus sayılarıda gayet ideal idi ama yıllar geçtikçe artık insanlar güçlendi ve bazı dinazorlar insanlar tarafından bazı dinazorlar ise açlıktan ölmeye başladı bir sure bu olay devam ettikten sonra dinazorların nesilleri tükendi

0

dünyada bulunan ama günümüzde yasamakta olmayan dinozorlar dünyada bulunan havadan ve gezegende bulunan etciller'den dolayı yasamamakta'dır
ve küçüķ bir meteor olayından nesilleri tükenmiştir

0

dinazorların neslinin dünyaya bir göktaşı çarpması sonucu tükenmesi yıllarca kabul görmüş bir teoridir fakat son zamanlarda doğruluğu üzerinde şüpheler ortaya çıkmıştır. dünyanın geçirdiği mevsimler değişiklikler araştırılırken aynı döneme denk gelen bir detayın dinazorların sonunu getirdiği düşüncesi ortaya çıkmıştır. bu teoriye göre çok büyük yanardağların harekete geçmesi ile gökyüzü kül tabakasıyla kaplanmış. zaman içinde bu küllerden güneş ışığı yeryüzüne erişemez olmuş ve güneşten beslenen bitkiler yok olmuş. otçul olan dinazorların sonunun bu şekilde geldiği savunulur.

0

dinozorların nesli nasıl tükendi bu soru gerçekten çok önemli bir o kadar da tarihçileri ilgilendiren nadir sorulardan bir tanesi de arkadaşlar bu soru hakkındaki bilgileri m gerçekten tarihi kitabında okuduklarımdan ve bu konu hakkındaki düşüncelerimden ve derin bilgilerinden yararlanarak sizlere cevaplamak istiyorum dinozorların nesli dünyaya büyük 1 meteorun çarpması ile tükendiği teorileri vardır ortalıktan ama bence böyle olmadı bu konu hakkındaki bilgiyi de kesin olarak öğrenemiyoruz çünkü dinozorlar nesinden kalan yazılı bir tablet veya yazılı bir belge yoktur bu konu hakkındaki fikirlerin ve düşüncelerin bu kadardır ama daha çok bilgi edinmek isterseniz daha fazla kitapları araştırabilirsiniz ve daha çok kaynaklardan yararlanabilirsiniz arkadaşlar mesajımı okuduğun için teşekkür ederim iyi günler diliyorum

0

sanırım bir uzaydan göktaşı gelmiş ve onları yok etmiş dir yazık hayvanlara ya bana göre insanlar avlıyıb yediler onların yaşadığı yılda insanlar da vardı yiyecek olsun diye avladılar ve neseleri tükendi

0

dünyaya çarpan bir meteor sonucu yaşanan bir volkan patlaması ile çoğu tür yok olmuştur geriye kalan türler ise yaşanan buzul çağı nedeniyle yok olmuştur.

0

bilim insanlarina gore buyuk bir metor yagmuru sonucu yok olmislardir

0

göktaşı sebep olduğu söylenmektedir ancak bilim adamları daha önceden nesillerinin tükenmeye başladığını söylemişler

0

dinozorların neslinin tükenili hakkında birçok teori var ama kesin bilgi yoktur göktaşı sonucu yokolduğunu ya da kıtlıktan dolayı yokolduklarını savunanlar vardır

0

dinazor nestle dünya bir meteor çarpması sonucunda mı yok oldu diye çok sorulan 1 soru yaygın bir inanışa göre dinozorların neslini tüketen bir göktaşı gibi ama bazı bilim adamları dinozorların dünya göktaşının çarpmasından önce yok olmak üzere olduğunu bildirdi yeni zelanda'nın massey üniversitesi'nden bazı bilim adamları yayınladıkları makalelerinde dinozorların neslinin tükenmesine yol açan göktaşı teorisinin yeniden gözden geçirilmesi yönünde görüş bildirdiği bilim adamları jeofizikçiler in 25 yılda dinozorların neslinin tükenmesinin başlıca nedeninin dünyaya göktaşı çarpması olduğu konusunda en ufak bir kanıt ileri surmediklerini belirtti.
dinozorların neslinin dünya göktaşı çarpması yüzünden tükendiğini ifade eden teori de kuşlar ve memelilerin 65 milyon yıl önce kretase dönemi tebeşir dönemi 136 65 milyon yıl önce sonunda göktaşının dünyaya çarpmasından sonra yeryüzünde gelişmeye başladığı ifade ediliyordu yeni iddiada ise 80 90 milyon yıl önce çeşitlenme başlayan kuşlar ile memelilerin 20 30 milyon yıl önce sayıca dinozorların önüne geçmeye başladığı belirtildi araştırmacılar dinozorların soyları neden yok olduğunu anlayabilmek için farklı dinozor gruplarını geçtikleri biyolojik çeşitlilik evreleri ile ilgili verileri bir araya topladı bir grubun çeşitliliğindeki artışın yeni türleri evrilme ve hayatta kalma şansını arttırma anlamına gelebileceği belirtildi aynı şekilde çeşitliliği azalan gruplarda daha uzun vadede soyunun tükenmesinin ilk işaretlerinin görüldüğü ifade edildi.
araştırmada ördek gagalı hadrosaurus ve boynuzlu ceratops it gibi türlerin biyolojik çeşitliliğin de 12 milyon yıl süren kretase döneminde ciddi bir gerileme olduğu belirtildi ancak asıl garip olan hadrosaurusun biyolojiçeşitliliğinin kuzey amerika'da azalırken asya'da artması oldu aynı dönemde zırhlı "ankylosaurus" "tyrannosaurus" ve uzun boyunlu otçul sauropod gibi diğer dinazor gruplarının biyolojik çeşitliliği ya da sabit kaldı ya da çok az artti.
bazı dinazorlar bu dönemde dramatik değişimler yaşıyordur kuzey amerika'da büyük otçulların uzun dönemli yok olma süreci de aynı zamanı gösteriyor yoksa neden böcekler 1000 abd'nin oregon üniversitesi'nde bir başka bilim adamının ortaya attığı başka bir iddia da dinozorların neslinin tükenmesinin asıl nedeninin böcek ısırıkları olabileceği yapılan araştırmaya göre dinozorların neslinin tükenmesinin nedeni ilk kez yaklaşık 230 milyonyıl önce mezozoik dinozorların nesli dünyada başka önemli bir olaya tükenmiş olabileceğine dikkat çekti amber içindeki fosilleşmiş organizmalara ve dinozor fosillerinin dışkılarını inceleyen araştırmacılar o dönemde dünyada çiçekli bitkilerin ve yeni böcek türlerinin ortaya çıktığını belirterek bu böceklerin sıtma şark çıbanı gibi hastalıkları ve dizanteriye neden olan mikropları taşıdığını gördü bu araştırmaya göre o dönemde kalıtsal olarak bu yeni hastalıklarla mücadele etmek özelliğine sahip olman dinozorlar kene sivrisinek veya başka parazitlerinin ısırıklarının kurban olmuş olabilir.

0

dinozorların nesli büyük bir göktaşının dünyaya hızla çarpmasından dolayı yok olduğu söylenmektedir

0

kesin bir bilgi olmasada uzaydan gelen gök taşların düşmesi sonucu dinazorların nesli tükenmiş.salgın bir hastalıktan yanlış avlanmadan dolayı dinazorların nesli tükenmiş olabilir

0

kesin bir bilgi yok ancak göktaşı olabilir,kaprisli dişiler olabilir ,salgın hastalık olabilir, ozamanki insanlar yok etmişte olabilir.

0

uzaydan gelen goktaslarinin sonucuuuuu tukenmisss
ilginccc valla

1

yaygın bir inanışa göre dinozorların neslinin tükenmesine neden olan bir gök taşı idi. ama bazı bilim adamları ise dinozor neslinin gök taşı olaylarından önce tükenmiş olduğunu savunuyor.yeni idea da ise 80-90 milyon yıl önce çeşitlenmeye başlayan kuşlar ile memelilerin, 20-30 milyon yıl önce sayıca dinozorların önüne geçmeye başladığı belirtildi.araştırmacılar dinozorların soylarının neden yok olduğunu anlayabilmek için farklı dinozor gruplarının geçtikleri biyolojik çeşitlilik evreleriyle ilgili verileri bir araya topladı.bir grubun çeşitliliğinde ki artışın, yeni türlere evrilme ve hayatta kalma şansını artırma anlamına gelebileceği belirtildi.aynı şekilde çeşitliliği azalan gruplarda da uzun vadede soyun tükenmesinin ilk işaretlerinin görüldüğü ifade edildi.