0

özgüven kazanmak için biraz atılgan olmak gerekiyor. yani herhangi bir şeye karşı korku veya kaygı gibi duygularınız var ise eğer, bunun üzerine gitmelisiniz ancak bu şekilde bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. özgü en eksikliği olan insanlar bir ortama girdiği zaman da çekingenlik gösterebilir ve çok fazla konuşma taraftarı olmayabilirler bunun için sosyal ortamlara girmeli ve bu gibi kaygıları çözmelisiniz. önce neye karşı özgüven probleminiz var bunu kendiniz de bulmanız gerekir. daha sonra bununğzerine gitmek ve bu sorunu çözmek gerekir bu sorunu çözmek içinden bir doktordan tavsiye alabilir tedavi olabilirsiniz. eğer ciddi bir sorunda bu durum sizin için. ancak bence herşey insanın elindedir siz istedikten sonra bunun üstesinden gelebilirsiniz. akıl yürüterek bunu yapabilirsiniz. korkunuz kaygınız her ne ise bunu çözmeye yönelik girişimler de bulunabilirsiniz. özgü en problemini çözmek için önce üzeriniz de oluşan stresi bir kenara atın kendinizi rahat bırakın ve sakin olun daha sonra neye karşı güvensizlik hissediyorsanız o şeyden kaçmak yerine ona odaklanın ve aksine üzerine gidin denemezseniz bunu yapmazsanız hiçbir zaman bilemezsiniz. yani eğer bu sorunun üzerine gitmezseniz bu ileride karşınıza başka şekiller de ortaya çıkar ve hep güvensizlik problemi ile karşı karşıya kalırsınız bir şekilde atılım göstermek çaba sarf etmek emek vermek mücadele etmek durumunda kalacaksınızdır bu yüzden bu sorunlar ile yüzleşin uygulamaya çalışın üzerine gidin ki bu sorunu aşabilesiniz eğer bu sizin için zor olacaksa bir doktora görünmenizde fayda var doktor bunu size daha iyi anlayacaktır.

0

işe kendini sevmekle kendine inanmakla başlamalısın voltaire der ki “kendine güvenen herkes dünyayı yönetebilir.“

0

kendimize özgüven kazandırmak için ilk önce kendimize güvenmek ve barışık olmak çok önemli aynanın karşısına geçerk kendini eğite bilirsin. nebilem mesela kendinle konuş ben bunu yaparım inanıyorum neden yapamicam ben bu başarıyı elde edebilirim kendime güvenip iniyorum ben yakışıklıyım,veya güzellim kim ne derse takmican kendine her zaman guvenceksin milletin ne dediğini kafana takmican kendine özgüvenin olduğunda en azndan rahat bir şekilde olursun. bence kendine özguveni olması biri için çok iyi başarısını iyi guvenmeler.

1

kendimize özgüven kazandırmak için mutlaka kendimizi güzelcene tanımalıyız.mutlaka ben kimim,neler yapabilirim ben her şeyi yaparım gibi cümleleri kendimiz için düşünmeliyiz mutlaka.psikolojik açıdan bu gibi sorular bizleri çok rahatlatıyor bence.kendimize özgüven kazandırmak için mutlaka bazı olaylarda hiç sorgu sual olmadan direk girmemiz lazımki kendimize olan güvenimiz ve özgüvenimiz artsın ve kazanılsın.ama en güzel taktikler aynanın karşısına geçip konuşmakta olabilir.

1

önce duruşunu düzeltmek ile başla, omuzlarını geri çek, dik dur ve gülümse bu sayede vücudun dopamin salgılayacak bazı araştırmalara göre mutlu insanlar yaptıkları işlerde daha başarılı oluyor, bu nedenle pozitif düşünmen ve gülümsemen gerek sonuç olarak kendine saygı durumunda artış olacak. daha sonra ise ayna karşısına geç ve dediğim gibi bir duruş sergileyerek biri ile önemli bir konuşma yapıyormuş gibi hayal ederek konuşmaya başla. hangi yönünü eksik görüyorsun? sence hangi davranışın senin özgüvenini kırıyor? aynanın karşısında her gün düzenli bir şekilde denemeler, canlandırmalar yaparak kendine güvenini kazanabilirsin ve hayal ettiğin bir durum ile gerçek hayatında karşılaştığında artık ne konuşman ve nasıl davranman gerektiğini bildiğin için saçma cümleler kurmaz ve saçma davranışlarda bulunmazsın. bu yazdıklarım kafadan teoriler değil. okuduğum bir kitabın özetini sana aktarmak istedim. bol şanslar diliyorum.