1

mersin'in silifke ilçesine bağlı narlıkuyu mahallesi yakınlarında bulunan cennet ve cehennem mağaraları her sene çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından görülmektedir. obruk, mağara, çukur gibi isimlerle anılan mağaralar doğal yollarla oluşmuştur.

aslında karstik bir yapının yıllar içerisinde yağmur suları ve doğal koşullarla çökmesiyle oluşan bu çukurlar hakkında yörede farklı efsaneler ortaya çıkmıştır.

yeraltı deresinin yol açtığı erosyon nedeniyle çöken tavan, cennet mağarasını ortaya çıkarmıştır. içinin yemyeşil oluşu ve dibinde bir akarsuyun akması nedeniyle görsel bir şölen ortaya çıkar ve bu nedenle adı cennet mağarasıdır. derinliği 70 metredir. elips şeklindeki girişinin çapı 250 metre ve 110 metredir. çöküğün güney ucunda bir kilise vardır. meryem ana için aziz paulus tarafından m.s. 5. yüzyılda yapılmıştır. kilise, bölgeyi ziyaraete gelen hıristiyanların ilgisini çekmekte ve çok sayıda ziyaretçi almaktadır. kilisenin tavanının olmaması da ilgi çekici bir özelliğidir.

cennet çöküğüne romalılardan kalma 452 basamaklı bir merdivenle inilir. 300. basamağında bahsi geçen kilise vardır. kiliseden sonra da büyük ilgi gören yeraltı deresi vardır. derenin karstik yapıyı aşarak akdenize ulaştığı tahmin edilir.

cennet mağarasının 75 m. kuzeyinde de cehennem mağarası bulunur. bu mağara da aynı şekilde karstik yapının çökmesiyle oluşmuştur. içerisine inilmesi mümkün olmayan mağaranın girişinin çapları 50 ve 75 metre, derinliği ise 128 metredir. mağarayı yukarıdan seyredebilmek için geniş bir seyir terası vardır. ayrıca adrenalin duygusunu tatmin etmek isteyen ziyaretçiler mağaraya iniş denemeleri de yapmaktadır.

0

cennet ve cehennem mağara ve çukurumuz mersin ilimizdedir

0

cennet ve cehennem mağaraları mersin ilimizdedir.

0

cennet ve cehennem mağaraları mersin silifkefe dedir

0

cennet ve cehennem mağaraları mersin ilimizde diye biliyorum.

0

cennet ve cehennem magaraları mersin ilimizdedir