0

kuveyt geniş petrol rezervi dolayısıyla bütün dünyaya petrol sattığı ve bunu da kendi parasıyla yaptığı için.

1

çünkü kuveyt, şu an ülkemizin olmasını temenni ettiğimiz gibi dışa en az bağımlı ülke durumunda. kaynaklarını oldukça güzel kullanabildikleri için para birimleri de dünyadaki en pahalı para birimi. başındaki insanlar koltuğu değil de ülkelerini düşündüğü için bu halde olduklarını düşünüyorum. ayrıca en büyük şansları da petrol zengini olmaları. baktığımız zaman bundan bir kaç sene sonra biz de dünyanın bor zengini haline geleceğiz. neden birkaç sene sonra dediğimi hepiniz biliyorsunuz. bir jeofizik mühendisi olarak konuşuyorum. neyin üzerinde olduğumuz konusunda gerçekten çoğunuzun yeterince bilgisi yok. inşallah biz de onlar gibi bunu zekice kullanabiliriz ve türk lirası'nın değeri belki de bir süre sonra dinarı bile sollar gider.

2

kuveyt dinarı, kuveyt hükümetinin zekice stratejisi sonucu en değerli para biri olmuştur. bilindiği gibi kuveyt petrol üreticisi olarak dünyada iyi bir yere sahip ülke.. hatırı sayılır rezervi var. dünyaya bunu satıyor ama bir şartla satıyor.. benim petrolümü benim paramla satın alacaksınız diyor. almak isteyenler önce kendi paralarıyla kuveyt dinarı alıyorlar.. dolar ve eurolarla misal.. sonra da bu para ile petrolü alıyorlar. bunun neticesinde de paraları kendi ülkelerinde kalıyor. sattıkları para üzerinden döviz karı oluşuyor. dediğim gibi dolar, euro aldıklarından döviz rezevleri de çoğalıyor. formül bu işte.. zeka+petrol.. bu kadar basit.. arap deyip geçersin ama arada böyle akıllıları da çıkıyor..

0

kuveyt dünyanın en büyük petrol üreticisi bütün dünyaya petrol satıyor ondandır yani bıraksa pahalı olsun adamlar petrol kralı :))