1

osmanlı tarihinin en önemli mimarlarından ve yine dünyanın gelmiş geçmiş en büyük mimarlarından biri olan rahmetli mimar sinan'ın "ustalık eserim" diye nitelendirdiği eser; edirne ilimizde bulunan "selimize camii"dir.

0

edirne'de inşa ettiği selimiye camiine ustalık eserim demiştir mimar sinan... bu eser, 2011 yılında unesco'nun kültürel miras listesine de girmiştir. kültürel miras listesine giren ilk camidir. unesco'nun bu kararıyla tüm dünyada tanınmıştır. yapısı ile bir çok ilki de barındırmaktadır bu cami..

mimarlık biliminin çözmekte zorlandığı sekiz sütun üzerine kasnak tekniğiyle yapılan tek kubbeli yapısı, dünyanın en uzun ikinci minaresi sayılan seksenbeş metrelik minareleri, hünkar mahfili, çinileri ve mermer kaplı mimberi ile tüm dünyanın dikkatini ve takdirini toplamaktadır.

0

mimar sinan'ın ustalık eserim dediği camii edirne de bulunan selimiye camiidir. edirne inşaa ettiği bu ünlü ustalık eseri, 2011 yılın da unesco kültürel eser listesine girmiştir.

1

mimar sinan'ın ustalık eserim dediği cami selimiye camisidir. edirne'dedir. unesco'nun kültürel eser listesine alınmıştır.

0

istanbul da. sultan ahmet camisidir en sevdiğim