0

küresel ısınma dünyamız için büyük bir tehlike yaratmaktadır.küresel ısınma kutupların erimesine neden olur.hem orada yaşayan canlılar tehdit altındadır.aynı zamanda deniz seviyesinin yükselmesine sebep olur.sıcaklığın artması kuraklık olmasına neden olmaktadır. su seviyesi yükselir demiştik buda suyun altında kalan kıyılarda toprak kaymasına sebep olur.doğal afetlere bağlı olarak salgın hastalıklar ortaya çıkabilir.mevsim dengeleri bozulur.çoğalan su kaynakları aynı zamanda ısı ile buharlaşır buda dünyanın nem oranını arttırabilir.birçok canlı zarar görür. küresel ısınmayı önlemek için tedbirler almalıyız.bunun içinde kağıt kullanımını azaltabiliriz.fosil yakıt kullanımını azaltabiliriz.cam,plastik,kağıt gibi maddelerin geri dönüşümü yapılabilir.ağaç sayısı çoğaltılabilir. toplu taşıma araçlarını kullanmak gerekir.çamaşır suyuda ozon tabakasına zarar verir.bu yüzden mümkün oldukça az kullanılmalıdır.elektrik tasarrufu yapılmalıdır,tasarruflu ampüller kullanılabilr.

0

doğanın dengesi bozuluyor bir cok canlinin ölümüne sebep oluyor ekonomik dengeyi sarsiyor kisacasi dünyanın sonu geliyor.

1

küresel ısınma dünyanın belki de sonunu getirecek ama kapitalistlerin asla ilgilenmediği üzerinde kafa yormadığı bir şey. misal abd çok net tavrını diyor okumuşsanız.. önce ekonomi sonra ekoloji diyor adamlar. etkilerini en çok da onlar yaşıyor, kasırgalar falan.. kuraklıktan kavrulan bölgeler bir taraftan da yıkıcı sel felaketleri.. kısacası dünya yanıyor aslında.. yıkılıyor.. baktığınızda işin siyasi kanadı sadece ucuz enerjinin derdinde.. küresel ısınma ya da diğer adıyla sera etkisi, üzerinde genişçe düşünülmesi gereken bir mevzu.

0

küresel ısınmamalıdır çünkü küresel ısınırsa dünya düzeni değişebilir. kıyamet çok yakındır.