0

çünkü ge e uykunu iyi alamazsan beyin yeterince dinlenemez vücutta öyle ondan önemlidir gece uykusu bu yüzden en doğrusu en az 8 saat uyumaktır sonra dinç uyanmak için şarttır bu yoksa insan sersem gibi oluyor hiç bişey anlamıyor günü hiç verimli geçmiyor bu yüzden ne kadar uykusunu alırsa o kadar iyidir.

0

gece uykusu önemlidir çünkü en verimli uykuyu gece alırız . melatonin denen bir bir hormon vardır ve bu hormonun büyük kısmı epifiz bezinden salgılanmakta ve karanlıkta oluşmaktadır. daha verimli ve daha iyi uyku almamız için gece uykularının belirli saatler aralığında olması bizim için daha verimli uyku olmasını sağlar . uyku beynimizin gün içerisinde yaptıklarını tekrarladığı beynimizin dinlenmesi için yeniden yapılanmasıdır. öğrenilen bir çok bilgi hafızaya kaydedilir bu esnada. ideal uyku süresi her yaşa göre değişebilir . erken uyursanız rahat uyanır uykunuzun alır ve güne daha iyi başlarsınız . iyi bir uyku sizin öğrenme becerisi artırır . konsantrasyon gücünüzü artırır . hafızanızı kuvvetlendirmeye yardımcı olur . obaziteyi engeller . beynin kendini yenilemesi ile sağlar . yaşlanmanın geciktirir . hormon dağılımımızı düzenler kas ağrıları gibi oluşumları ortadan kaldırır. sağlıklı bir uyku için erken yatıp erken kalkmalıyız .

1

vücudumuz biz uyurken melotonin hormonu salgılar. bu hormon vücudun biyoritmini düzenleyen, vücut direncini arttıran, hastalıklardan koruyan, bzii genç ve zinde tutan bir hormondur. melotonin hormonu özellikle saat 22.00- 03.00 arasında en yoğun şekilde salgılanır. ayrıca bu hormonun salgılanması ışığa duyarlıdır aydınlık bir ortamda salgılanmaz. melotonin hormonun salgılanması için uykuda ve karanlık bir ortamda uyumamız gereklidir. bu yüzden gece uykusu vücudumuzu çok daha dinç tutar ve bizim için hayati önem taşır. melotonin hormonun yoğun olarak salgılandığı saatler arasında daha az uyuyan bir kişi gündüz çok daha uzun uyuyan bir kişiden daha dinç bir şekilde uyanır. bu da gece uykusunum önemini kanıtlayan bir çalışmadır.

0

gece uykusunun önemli olmasının nedeni büyüme hormonlarının saat 22:00’de başlaması ve sabah 03:00 saatleri arası bitmesidir. bu saatler arası uyumak gerekiyor ve ayrıca vücudun en iyi dinlenmesi bu saatler arasında olmaktadır. bundan dolayı özellikle çocukların bu saatleri arasında uyku da olması gerekiyor. büyümesi gereken çocuklar bu saatleri arası uyutmaya özen gösterilmesi lazım gelmektedir. önemli olan çocuğun saat 22:0’den sonraya uykusu bırakılmamalıdır. anne ve babalar bu konuda bilinçli olmalıdır.

0

gün boyu yorulan vücut ve kafa yorgunluğu ancak gece uykusu ile atılabilir. eğer yeteri kadar uykuya zaman ayrılmaz ise sabah uyandığında insan dengesini bulamaz güne zinde başlayamaz.

0

saglimiz için birde rabbim bedenenini yorani sevmez esnemeyi sevmezmis . onun için vücudu yormamak lazım

0

vücut uyku için
salgılaması gereken hormonları gece salgılar

0

vücudu daha dinç tutar gündüz uykusu yorar insanı halsiz uyanırsın ama gece öyle değil.

0

vücudumuz bize faydalı olan bir maddeyi sadece gece uykusunda üretebiliyormus.

0

büyümek ve sağlıklı ve ruh sağlığının en doygun olduğu saatler gece saatleri olduğu için önemlidir.