0

sabahattin ali’nin yazdığı kürk mantolu madonna kitabını okudunuz mu? ne hissettiniz?

kürk mantolu madonna okudunuz mu ve ne hissettiniz çok merak ediyorum.benim için manevi değeri oldukça yüksek bir kitap,sizlerinde benim hissettiklerimi hissedip hissetmediğini çok merak ediyorum.ve bu anketi başlatıyorum,raif beyin zarifliği,inceliği size ne hissettirdi.siz ne hissettiniz,o kitabı okuduktan sonra hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu? yada oldu mu? sabahattin ali sizin için kim?

10 cevap
0

evet okuduk ve güzel duygular hissettim . başlangıçta güzel sözcükler beni kendine hayran bıraktı ve hikayesi ile merak etmemi sağladı raif efendi'nin sonunu merak ediyordum . ve kitabın sonuna geldiğimde duygulandım . maria'nın yaşadıkları raif efendi'nin bunu sonradan öğrendim içimi bırakmıştı doğrusu.guzel biri kitaptır herkese tavsiye ediyorum .

1

evet,okudum.olaylara müdahele etmek istemiştim.gitme be adam diye:(

1

kitabı ilk elime aldığımda hiç bırakmak istemedim.sabahattin ali öyle sürükleyicj anlatıyorduki sanki ben yaşanmışım gibi bir izlenim veriyor.kitap gerçekten çok guzel bir kitap 2 kere okudum o derece ve kelimenin bittiği an kitabın son sayfası okuyunca öyle hüzünlendim ki anlatamam çok etkileyiciydi mutlaka okumanız tavsiye edilir pişman olmazsınız.

1

bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu günlerde elimdeki kitabı bitirdikten sonra okumayı düşündüğüm bir kitap. sabahattin ali’nin eserlerinin çok kaliteli olduğunu düşünüyorum.

0

sanırım siz yanlış okuyup yanlış kanılara varmışsınız.adam maria puderin öldüğünden ve hamileliğinden bir haber.yıllarını maria puderi bulmakla geçiriyor.ve ona aşık olarak bir ömrü yaşıyor bitiriyor.sırf marianın onu terk ettiği düşüncesiyle,hayata insanlara küsüyor.ve sonra bir gün öğreniyor ki,maria onu bırakmamış,maria onun çocuğunu doğurabilmek için yaşamayı bırakmış.size bir kez daha okumanızı tavsiye ederim,umarım bu sefer doğru anlarsınız.

1

bir arkadaşımın önerisi üzerine başlamıştım ve okumaya başladıktan sonra da elimden bırakamadım. gerçekten muhteşem bir romandı. bitirmeden bırakamadım elimden okurken sanki o romandaki karakter benmisim gibi hissettirdi bana.

1

isminden dolayı okumadım. sanki kitap kapağı ve ismi üzülmek istiyorsan beni oku diyordu. ben de üzülmek istemediğimi söyledim. belki içeriği farklıdır bilemiyorum

0

henüz bu kitabı okuyamadım fakat muhakkak okunması gerekenler listemde yer alan bir kitap ve çok methini duydum doğrusu.

1

sonunu ağlayarak okudum kızını trene binerken öğrendi o an ilk defa gördü ve o an kaybetti hiç birşey diyemedi

-1

okudum ve beğenmedim. saçma sapan bir aşk hikayesi. annesiz babasız büyümüş bir çocuk ve bunlara sebep olan bir adam. bu adam mı romantik?