0

don kişot kitabının yazarın cervantes tır. 1605 yılında yazılmıştır. emekli bir centilmen olan don kişot 50 yaşındadır ve ispanya'da yaşamaktadır. şövalyeler anlatan kitaplar okumaktadır. kitaplarda yazan her şeye inanmaktadır. kendinden o kahramanlardan biri sanmaktadır. ve etrafındaki insanlar onu çıldırdığını düşünmektedir. kendisine de bir hayali sevgili yapmıştır. don kişot mazlumlar koruyup centilmenlik yapmaktadır. iyi yürekli bir insandır.

0

ispanyol romancı miguel de cervantes saavedra'nın romanı ve bu romandaki asıl kişiliğin adı. konusu ise 50 yaşındaki emekli ve şovalyeleri anlatan kitaplara takıntılı olan don kişotu anlatmaktadır. şovalyelerle ilgili yazılan herşeyin doğru olduğunu sanmaktadır. bu nedenle sokaklarda şovalyelik taslar ve çevresindeki herkes onun yavaş yavaş delirdiğini düşünür. sokaklarda mazlumları korur ve kötülerle savaşır. fakat hep yıkılır :)

0

don kişot cervantes adlı yazarım bir eseridir. düşmanları kovalayan bir atlının hikayesini anlatır. hikayede zamanın şövalyeliğini alaycı ve komik bir dille anlatır. aynı zamanda bu eser hikayeden romana geçisin ilk örneklerinden biri özelliği taşır.

1

cervantes'in eseridir konusu kendini şövalye zanneden bir yaşlı adamı ve maceralarını anlatır.