0

toplamda dört halifemiz vardır;
hz ali
hz osman
hz ebubekir
ve ömer

0

4 tane büyük halifemiz vardır. bunlar hz.ebubekir, hz.ömer, hz.osman ve hz.ali olarak bilinir.

0

dört büyük halife vardır
hz.ebubekir 2 yıl, hz ömer 10 yıl,hz osman 12 yıl hz ali 5 yıl halifelik yapmıştır.

0

dört tane halifemiz vardır. hazreti osman, ömer, ebubekirve ali'dir

0

hz muhammed'in ölüm tarihi olan 632 yılından türkiye cumhuriyeti'nin halifeliği kaldırmış olduğu 3 mart 1900 yılına kadar birçok halife gelmiş geçmiştir. dumanların ilk halifesi hz muhammed'den sonra halife olan hz ebubekir dir. hazreti ebubekir den sonra hazreti ömer hz ömer den sonra hz osman hz osman'dan sonra ise dört halife döneminin son halifesi olan hz ali halife olmuştur.
hz. alinin ölümünden sonra halifelik emevilere geçmiş v661 yılından 750 yılına kadar emeviler halifelik makamına ellerinde bulunmuşlardır. bu dönemde 14 halife görev yapmıştır emeviler dönemi'nin ilk halifesi muaviye son halifesi ise ii.mervandır.
emevilerden sonra halifelik abbasilere geçmiş ve 1258 yılına kadar abbasilerde kalmıştır. abbasilerde 37 halife görev yapmıştır. ilk halife seffah son abbasi halifesi ise mutasımdır.
abbasilerden sonra halifelik memlük devleti'ne geçmiş ve 1517 yılına değin memlükler halifelik makamını elinden ellerinde bulundurmuşlardır. 258 yıllık süre boyunca 18 halife görev yapmıştır ilk memlük halifesi mustansır son memlük halifesi ise iii.mütevekkildir.
halifeliği sol elinde bulunduran devlet osmanlı imparatorluğu dur.
osmanlı yaklaşık olarak 407 yıl halifeliği elinde bulundurmuş ve bu süre zarfında toplam 30 halife görev almıştır.
osmanlı döneminde ilk halife yavuz sultan selim son halife ikinci abdülmecid tır.