0

ilk yardım eğitimi almadan söz ile ilk yardım öğrenilmez bu konu çok ciddi bir husustur eğer yanlış ilk yardım yapılır ise insanı ölüme kadar götürürsünüz bu yüzden bu konu hakkında profesyonel olan kişilerden eğitim alınması şarttır aksi bir durumda çok kötü sonuçlara yol açabilir kimse bir insanın hayatını kaybetmesine sebebiyet vermek istemez bu yüzden ilk yardım lafla değil icraat yani uygulama yolu ile öğrenilmesi gerek bir şeydir

0

ilk yardım, ilk yardım eğitimi almış biri tarafından hastanın mevcut durumunu korumak ya da iyileştirmek için yapılmalidir. ilk yardım yapacağım derken hastaya zarar verilirse ilk yardım değil belki ölüme sebebiyet vermektir.

0

hangi durumda ne gibi işle lerin yapılacağı fa3klıdır tabii. ama bilinçli insanlar tarafından yapılmalıdır ilk yardım... aslında hepimiz ilk yardım dersleri almalıyız, okullarda zorunlu ders olarak da bu eğitim verilmeli. geri dönüşü olmayan yanlışlar yapılabiliyor zira. bir arkadaşımın geçirdiği trafik kazası sonrası kaza yerine gelen kişiler tarafından yanlış müdahale yapıldığı, bu neden boyun kırığı oluştuğu ve felç olarak ömür boyu tekerlekli sandalyede oturmak zorunda kaldığı gerçeği karşısında çok hassasım bu konuda.

eğer ilk yardım konusunda eğitim alınmamışsa uzak durulmalı yaralıdan ya da hastadan...