0

gezerek öğrenmek hem daha eğlenceli hem de daha akılda kalıcıdır

0

gezerek okuyarak araştırılarak bilgi öğrenilir öğrenilen bilgi de paylaştıkça güzeldir

0

gezmenin ve seyahat etmenin güzel yanlarını düşündüğümüzde; yeni insanlarla tanışmaktan tutun da, farklı lezzetler denemeye, yeni kültürler tanımaya, güzel yerler görmeye, tarihe şahitlik etmiş mekanları tanımaya kadar onlarca madde sıralayabiliriz. bütün bu maddeler bir araya geldiğinde, gezip gördüklerimizin yanında saklanacak hatıralar, anlatacak anılar da yanımıza kâr kalıyor. bununla da kalmıyor, bir yandan da hayat tecrübesi ve farklı bakış açıları kazanıyoruz. dahası da var; araştırmalara göre gezdikçe daha yaratıcı düşünebiliyor, beyin gücümüzü arttırabiliyor ve kendine daha çok güvenen sosyal bireyler olabiliyoruz.

0

bence gezerek daha iyi öğrenir

0

aslında ikisi de yapılmalı... bu konuda ilber ortaylı'yı kendime idol görüyorum... onun gibi canlı tarihin değerini bilmeliyiz bence... hem sadece gezerek öğrenilseydi şeyma subaşı derdi bize cahil diye :d :d

0

gezerken okumak çok çok daha iyi olurdu. mesela roma'da tarihi yerleri roma tarihini okurken gezmek. kuru kuru ne güzel kolonmuş taşmış demek olmaz bence. neye baktığını nereye baktığını bileceksin, öğreneceksin ki daha çok zevk alasın her şeyden. bilmek çok büyük bir mutluluk. derler ya cehalet mutluluktur. ben buna katılmıyorum. bilmek gibi sınırsız bir haz dururken cehalet işkenceden başka bir şey olamaz.

0

tabi ki gezerek akılda kalıcı oluyo

0

ikiside iyi bir öğrenme etkenidir .

0

her şeyi gezerek olduğu yerden öğrenmeliyiz. bazı şeylerin kitaplarda, internette yanlış bir bilgi verildiği gerçeği var.

1

kesinlikle hepsi birlikte olmalı bazen bazı şeyleri gezmeden bazen de okumadan bilemeyiz

0

gezmek çok öğreticidir elbette ama okuyup araştırmak detaylara da ulaştırır insanı.