0
1

beklenti etkisi yani kendi kendini gerçekleşen kehanet demektir. bir diğer ismi ile pygmalion etkisi de denmektedir. bilginin kaynağı psikolojik bir hikayeden gelmektedir. kıbrıs prensi pygmalion, etrafımdaki hiçbir kadını beğenmez ve kimseyi güzel bulmaz. bütün kadınları kusurlu buldu için ideal kadının kendisi heykelini yapmaya karar verir. yapmış olduğu heykel kendisine göre o kadar güzel olmuştur ki çok geçmeden resmen heykele aşık bir adam haline gelmiştir. heykeline galatea ismini vermiş ve sürekli olarak bilinir senin bir canlıya dönüşmesi için dualar eder. venüs ise bu isteği gerçekleştiririr ve galatea insan olduktan sonra çok mutlu ve masal gibi bir hayat sürerler.
bu beklentiye göre profesyonel hayatta bazı durumlar tam anlamıyla uygulanmış olduğu zaman bir kehanet şeklinde insanların tüm beklentilerini gerçekleşebileceği vurgusu yapılır.

0

adı üzerinde insanı bir çeşit duygusal duruma sokar ve kafanız sadece onu düşünür,bir şeye dikkatinizi veremezsiniz.

0

kendini gerçekleştiren kehanet ya da "pygmalion etkisi" olarak da adlandırlan bu olgu, kişinin bir süre sonra başkalarının (özellikle her hangi bir yanıyla kendinden üstün gördüğü insanların) ona ilişkin beklentilerine denk düşen davranışlar sergilemesi şeklinde açıklana bilir. yani kişinin, bir süre sonra başkalarının ( özellikle şu veya bu sebeple kendinden üstün gördüğü insanların) ona ilişkin beklentilerine denk düşen davranışlar sergilemesi. öğretmenin bir öğrencinin başarılı veya başarısız olacağı yönündeki beklentisi, o öğrenciyi başarılı veya başarısız kılması bir örnek olarak verile bilir.