1

hatıralar, bir geçmişte yaşamış olduğu iyi veya kötü anılarıdır. iyisiyle veya kötüsüyle geçmiş zamana hatıralar denir. bir insanın geçmişi ahlar ile vahlar, keşkeler ile doludur. keşke şunu da yapsaydım veyahut yapmasaydım gibi bir sürü keşkelerle doludur. hatıralara örnek verecek olursak, işimizden kazandığımız ilk para bir hatıradır, okulda gösterdiğimiz başarılar, tanıştığımız ilk eşimizin il günü hatıradır, ilk seyahatimiz bir hatıradır, evlenmemiz ise unutulmaz bir hatıra çeşididir, öte yandan olan ilk çocuğumuz bir hatıradır, alıp kullandığımız ilk araba bir hatıradır, okuldan mezun olduğumuz zamanlar bir hatıradır, üniversitede geçin sınav yılları ve yaşanan güzellikler bir hatıradır, tatile çıktığımız ilk yer bir hatıradır, kestiğimiz ilk kurban bir hatıradır, bilgisayara veya telefona sahip olduğumuz ilk zamanlar bir hatıradır, soğuk kış gecelerinde sobanın başında anlatılan ve ailerle geçirilen zamanlar bir hatıradır, yılbaşılarında ailemizde birlikte geçirdiğimiz zaman dilimleri bir hatıradır, hastane önünde bebek beklediğimiz ve beklerken dokuz doğurduğumuz günler hatıradır, arkadaşlarla ilk gittiğimiz ilk partiler hatıradır, yaptığımız ilk yemek bir hatıradır, yazdığımız ilk mektup bir hatıradır, telefondan attığımız ilk mesaj bir hatıradır, kız istendiği ve verildiği ilk gün bir hatıradır, kız isteme merasiminde içilen ve içi tuz dolu bir fincan kahve hatıradır.

0

hatira;gecmiste yasanan iyi veya kotu anilarinin hatirlanmasi..
bunlar olumsuzlestirilebiliyor elbette;dugun gibi.tanisma yil donumu gibi.. :)

0

gecmiş dönemimizde yaptıgımız veya yasadıgımız şeylere anı ve hatıra denir. genelde anılar ve hatıralar kolay kolay unutulmaz.

0

eskiden yaşadığın olayların hatırlanması

0

sevdiğin bir kişiden bir şeyler alınması ve bu eşyalarının üstünden zaman geçmesine denir. geçmişte bir yerlerde yaşadığım olayları üstünden zaman geçmesine denir. insanlar lise hatıralarım, üniversite hatıralarım, çocukluk hatıralarım derler.

0

hatira gunumuzden daha once olan bir olay , yasanmis bir olayin akla tekrar gelmesi olayidir. iyi hatirlanmak istiyorsan iyi olmalisin.

0

birinin sana bir şey vermesi senelercecl saklanman hatırası var diye bilmen için bir hediye yani sende anısı olcak. birsey