0

yazar şair diplomattır.cumhuriyet dönemi türk şiirinin en önemli temsilcilerindendir, kendi gök kubbemiz kitabının yazarıdır. unutulmaz şiiri sessiz gemidir.

0

asıl adı ahmed agah'tır. lise yıllarında şiir yazmaya başlamış, tevfik fikret önderliğindeki servet-i fünun akımını ortaya çıkaran diğer şairlerin de etkisinde kalıp, aruz vezniyle dörtlükler yazmaya başlamıştır. irtika ve malumat adlı dergilerde, “agah kemal” takma adıyla şiirler yazmıştır. 1918 senesindeki mondros mütarekesi‘nin ardından "dergah” adlı bir dergi kurmuştur.

0

yahya kemal beyatlı önemli bir sairimizdir.

0

türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri yahya kemal beyatlı, üslubu kuvvetli ve usta söz sanatçılığıyla akıllara kazınmıştır. görüşlerine muhalif olan kesim tarafından "esersiz şair" olarak nitelendirilmiştir. şiirlerinden örnek vermek istersek; kendi gök kubbemiz, eski şiirin rüzgarıyla, bitmemiş şiirler. yazılarından örnek verirsek eğer; aziz istanbul,eğil dağlar,siyasi ve edebi portreler,edebiyata dair, tarih musahabeleri, mektuplar makaleler. en sevdiğim ise yazılarından "çocukluğum gençliğim siyasi ve edebi hatıralarım" göz atmanızı öneririm.

0

türk edebiyatımızın önemli edebiyat adamlarında biridir en ünlü şiiri ise sessiz gemi dir

0

yazardir. tarihimizdeki degerli yazarlardan birisidir.