0

yüzlerce, binlerce cami var ya... ama ben sana en meşhurlarını yazayım. üsküdar'da mihrimah sultan camii, fatihteki sultanahmet camii, süleymaniye cami bunlar istanbulda. edirne'de selimiye var.

0

yüzlerce cami yapılmıştır. en önemlileri mimar sinan'ın yaptıklarıdır denilebilir. sultanahmet camii de en görkemlilerinden ve en önemlilerindendir.

1

osmanlı imparatorluğu zamanında yapılan camileri yazarsak.. en başta sultanahmet camini söylememiz lazım. turistler mavi cami derler hatta.. muhteşem çinileri ile muhteşemdir. mimar sinan'ın adını unuttum öğrencisi tarafından inşa edilmiştir. diğer cami ise, süleymaniye camidir. mimar sinan tarafından kanuni sultan süleyman için yapılmıştır. haliç'ten harika bir görüntüsü vardır. gerçek adı büyük mecidiye cami olan ortaköy camide yazılacak diğer camidir. denizkıyısında ortaköy'dedir..bence çok zarif bir yapısı vardır. başka bir osmanlı zamanında yapılan cami ise kılıç ali paşa cami'dir. tophane semtinin bence simgesidir bu cami. yanında aynı adı taşıyan hamamı vardır. adı yeni olsa da en az 350 yıllık olan yeni cami vardır herkesin bildiği. hemen önündeki merdivenlerinde güvercinler uçuşur.. kendinizi venedik'te san marco meydanında zannedebilirsiniz. yanında bilinen mısır çarşısı vardır. benim aklıma gelenler bunlar gezdiklerim olduğu için yazdım..ama belki daha çok da vardır.

1

osmanlı zamanında yapılan camiler şunlardır. sultanahmet, şehzadebaşı cami, süleymaniye cami, ortaköy cami, fatih cami, yeni cami, şah sultan camisi, büyük selimiye camisi, nuruosmaniye camisi, mihrimah sultan cami, ayazma cami, zeynep sultan camisi, cihangir camisi, beylerbeyi camisi, semsipasa camileri vardır.

0

kadı camii
hacı derviş cami
tekke camii
zeytinli cami
şeyh cami
mehmet paşa cami
kürtler cami
tabakhane cami
murtaza ağa cami