0

kalbe giden damarların tıkanmasına bağlı olarak kalbe kan gitmemesi sonucu kalp krizi şekillenir ve hasta bunu çok şiddetli bir ağrı olarak hisseder. bu durum terleme ile devam eder. kalp teki ritim bozukluguna bağlı çarpıntı ve nefes darlığı gözlenir. kişide bayilacakmiscasina bir davranış gözlenir kişi şuurunu kaybediyormus gibi gözlenir.
çok şiddetli ağrı ile gozlense de kişi farkına varmadan hafif ağrı ile seyreden kalp krizleri de gözlenmektedir.
kalp krizi sekillenmesinin sebebi kalbe gelen damarların tıkanma sebebi ile kalbe kan getirememesi sonucu kalbi besleyen hücreler ölmeye başlar. böyle bir durumda krizin şekillendiği ilk saatler en tehlikelisidir. ve sonucu ölümle sekillenebilir.

0

çok derin bir konu bu konu! babamı 14 yasımda kalp krızı sonucunda kaybettiğim için size biraz anlatayım. kalp krızı geciren birisi oldukca agır bir agrı yaşar. kalp krızı sırasında kusmak ve rahatlamak ister. babam mesela o sırada gidip kendini kusturmaya calısıyordu. neden böyle yapıyorsun baba dediğimde “rahatlıyorum oğlum!” diyerek cevap vermisti. sol bileklerini ovmak onun acısını dindirecektir. pek fazla hareket ettirmeyin ve agrım var dediği anda 112 acil servisi arayın. erken müdahale çok önemlidir bu konuda. eger tıkanan damakar erkenden tespit edilir ve müdahale edilirse yaşama sansı yüksek olur. fakat ne olursa olsun eger eceli geldiyse ve zamanı bittiyse hersey boşuna.

0

gögüs bölgesinde agrı olur ve engellemek için şiddetli öksürmek gerekir