0

2. el araç alırken expertiz yerine tanıdığın bir ustaya götürürsen daha iyi sonuç elde etmiş olursun

0

2. el araçlarda motorun durumunu yağ yakma yağ kaçağı var mı motorda üfleme var mı bu gibi durumları azda olsa kendimizde anlayabiliriz. dip gaz yaparak arac dumam atıyormu duman ne renk ( beyaz , mavi , siyah ) olabilir yağ yakma var mı anlasılabilir. motorda yağ eklemek için olan kapagı acarak üfleme var mı anlayabiliriz (yoğun duman cıkıyormu) aracı lifte kaldırma ımkanı varsa yağ damlamıs mı kacak var mı bakılabilir lifte kaldıramıyorsak bir fener yardımı ile katalizöre kartel herhangi bir yere yağ akıtmıs mı ve ya hali hazırda bir damlama var mo bakılabilir . ancak yine de en iyi ve kesin yolu bir uzmana giderek kontrolü yapılması ve aracın cihaza baglanmasıdır.

0

detaylı bi expertizden sonra her şey ortaya cıkacaktır

0

eğer arabadan pek anlamıyor isek bizim yapabileceğimiz birsey yok lakin bir ustaya gösterebilir.ya da eğer çok kötü ise sürerken durumunun nasil olduğu zaten belli.olur

0

ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gereken bazı yerler vardır. bunların en önemlilerinden birisi ise motordur. arabanın motorundaki oluşan veya oluşma ihtimali olan sıkıntılar büyük masraflara yol açabilir. işte bu nedenden ötürü araba alırken motorunu mutlaka kontrol ettirmek gerekir. alacağımız 2. el otomobilin motorunu kendimiz de kontrol edebiliriz ama detaylı kontrol için iyi bir ustaya götürmek en mantıklısıdır. kendimiz sadece motorun dışarıdan nasıl görüldüğüne bakarak da aslında az çok motor hakkında kanaatte bulunabiliriz. 2. el araba bakarken "motorda çok fazla kablo var mı ve bu kablolar düzensiz mi, şaside kaza sonucu oynama var mı, görünürde yağ kaçağı var mı, motorda değişen parçalar orijinal mi ve motorla çok fazla oynanmış mı" gibi sorulara cevap aramalıyız.

0

ikinci el arac alırken öncelikle tanıdıgımızz bir usta eşliğin aracı incelemekde fayda var aracın motorunu calıstırdıgımızda, siboblardan ses geliyormu aracın kilometresine göre motorun yıpranıp yıpranmadıgına bakılabilir

0

bence exper falan hikaye çünkü exper arabanın o anki gücüne bakıyor yani şöyleki alacağın arabanın lastikleri kabaksa yağ bakımı gelmişse vs biraz daha motor düşük çıkıyor bence sağlam bi ustan olacak basıp gideceksin yanına bakacak onay verirse alacaksın tabi seninde aklına yattıysa

0

ben yeni aldım 2 . el araba nasıl yaptığımı söyleyeyim önce tanıdık galericiye gösterdim sonra ustaya ve en sonda expertise böyle yapmanı öneririm daha garanti sonuçta araba alıyorsunuz.

0

en kolay ve en kesin yol expertiz gerisi yalan

0

direk ekspertize götürüp kontrol ettirebilirsin

0

öncelikle amatör olarak ses geliyor mu diye bakılabilir ekzozdan siyah duman atıyor mu diye bunlar yapıldıktan sonra ezpertize götürülebilir.

1

ben aracı ekspertize ve ardından kendi otomobil tamircime gotururdum

0

2. el araç alırken öncelikle motoru kontrol etmek için ekspere sokma yaz sokmalıyız sokmalıyız ondan sonra eksper sonuçlarına göre arabanın daha önce kaza alımı kazasız mı bunu öğreniriz ayrıca kilometresinden motorun ne kadar yorgun olup olmadığını görebiliriz motoru gözleri kontrol ederek sağlık da bir motor mu sağlıksız bir motorunu anlayabiliriz öncelikle aracın kaputu açarak motoru şanzıman böyle mi bakarak iyice bozdu mu pis mi yırttı kırık çıkık var mı bunlara bakarak motorun kalitesini ve değerini anlayabiliriz öncelikle arabanın kilometresini ondan sonra aracın kaç model olduğuna bakmalıyız bunların hepsini bakıp motorun kalitesinde anlayabiliriz ama en önemlisi de ikinci el bir araç alırken tanıdıktan güvenilir bir kişiden almalıyız

0

2. el arabalar da dikkat etmemiz gereken şey motorda seri numarası ve arabanın büyük bir kazası olmamasıdır bunu nasıl öğrenebiliriz derseniz arabayı ekspertize sokabiliriz arabayı ekspertize girdim de öyle ufak kazalar çıkmaz ama önemli şeyleri çıkabilir mesela değişen parçaları büyük kazaları veya motorda olan hasarlar hepsi çıkar onun için ikinci el araba alacak insanları benim önerim mutlaka ekspertize sokun tanıdık bile olsa.biz arabayı sıfır aldığımız için bizim öyle bir sıkıntımız olmadı ama ben bu konuma ama çok kızdım bence ilk arabası insanın sıfır olmamalı 2. el olmalı gerçekten çok büyük fiyatları yürüyorlar sıfır arabalara biz de öyle çok büyük bir fiyat verdik şu an ödemekte biraz sıkıntı çekiyoruz ama ikinci el alsak da mı motorunda bir sıkıntı olup olmadığını anlama olabilirdik onun için ona sıkıntı olabilirdi.ama bundan sonra eğer abi olacaksa kesildi ikinci el aldıracağım çünkü çok pahalı arabalar. yeni yıldan sonra bayağı bir zaman gel beraber gerçekten hiç alınmayacak mı fiyatları arabalar mesela arabayı 70 milyara aldık şu an pişmanım keşke ikinci el al sat et 20 30 milyara alsaydın böyle sıkıntı çekmezdim ama ekspertiz sıkıntısı oluyor arabanın bir şey olup olmadını anlayamıyor bilirsin bazen tanıdıktan alsam bile yağı eksilirse sokmam lazım yani ekspertiz gerçekten çok önemli.

0

bu konuda hiç fikriniz olmasa dahi sanayilerde bu işi yapan yerler vardır onlardan yardım alabilirsiniz

0

ilk yapılması gereken aracın üzerinde yağ kaçağı var mı ona bakmak. daha sonrasında aracı çalıştırmada bi zorluk yaşıyor musunuz, çalıştırdıktan sonra biraz motoru dinlemek lazım tekleme yapıyor mu yoksa saat gibi mi çalışıyor, gaz verdiğinizde motorda üfleme var mı buna bakılır.

0

aracı çalışır hale getirip siboplardan ses gelebilir ona dikkat etmeliyiz motor civatalarını kontrol etmeliyiz motor sökülmüş olabilir.

0

ikinci el otomobil alırken dikkat etmen gerekmektedir cünkü motor dahil birçok yerinde bozuklul ciziklik olabilmektedir bunlara dikkat edilmelidir çünkü arabayı aldıktan sonra tekrar iade edemesin buda sana daha kötü olur maddi yonden bunlara dikkat etmelisin!

0

bn araba dan anlamadığım için yanımda ya usta götürürüm ya da arabayi mutlaka bi ustaya gosteririm sonuçta aldıktan snra pişman olmamak isim tedbir almak lazım arabalar bi dünya para.

0

araba alırken motoruna iyi bakmak lazım.ilk önce motorun çekişine bakarız.araçla rampa veya yokuş çıkar arcın çekişinin iyi olup olmadığını kontrol ederiz.araç çekmiyorsa motor iyi değil demektir.birde aracın egzozuna bakarız motor eğer yağ yakıyor ise egzozda bu belli olur.araba çalışırken motordan ses gelip gelmediğine bakarız.tamirci tanıdığımız var ise ona gösteririz.