0

bence ne kendimiz ne de bir bilen adı altında birisini getirip bakmasını istemeliyiz. en temizi ekspertiz. her türlü sonucu orda görebiliriz

0

ilk oncelikle kaputu acip bir goz kontrolu yapilmali ondan sonra aracla otoban dahil sehirici dahil bir test surusu yapilmali test surusunu yaptiktan sonra araci dyno uzerine cikartarak motor gucunu ne kadar verimli kullaniliyo olculmeli gerekli arizalari varsa tespit edilmeli bunlari en dogru ve guvenilir ogrenmek icin bir motor ustasi dostunuz olursa daha rahat olursunuz onlar arabanin sesinden bile hangi arizasi oldugunu bilebilirler.

0

önce içine sinecek sonra bu işin artık experleri var onlara ardından da bölgendeki en iyi motor ustasına gözle anlanacak şey değil ve dikkat edilmesi gerek

0

2. el araba alırken önce bi bakacaksın gözüne sinerse bir test sürüşü sonra hoşuna giderse ekspres gireceksin sonra adam iyi ve kötü derse motoruna ona göre alıcaksın kaza kaydına baktıracaksın boya varmı bi baktırakcaksın muanesi en son ne zaman yapılmış bi bakacaksın sonra noter işleri felan yapacaksınız.

0

arabadan cok anlamıyor iseniz kilometreye bakabilirsiniz motoru yeni olan aracların kilometresi az olur yada bir ustaya götürebilirsiniz aracı güvendiginiz bir ustaya götürüp alıp alma diye söyler zaten oda olmassa ekspertiz e sokup aracı aracın motoru boyası her şeyi cıkar ama ekspertiz parası 100 tl felan size kalmış bir sey oda

0

öncelikle motor hakkında yada genel olarak arabadan anlamiyorsaniz bı uzmana götürün o baksin. çok kirli yada çok temizse bi duzenbazlik olabilir hemen akıntı sızıntı varmı diye motoru kontrol edin. paslanma yada motora bağlı hortumlarda değişme varsa motor sıkıntılı olabilir

0

ikinci el araba aldığınızda motordan ses geliyorsa zaten almazsınız. eğer almak niyetindeyseniz bir motorcuya gösterirsiniz,motorcuya güvenemedim derseniz ekpertize sokar çıkan sonuca göre karar verirseniz.

0

yağ kaçırıyomu kaçırmıyomu, boşta gaz verdiğimizde ses ve egzos duman kontrolu

0

ikıncı el otomobil alırken özellikle aracın motor durumu 1.derecede önemlidir. bunu uzman kişilere bırakmak gerekir.bir ekspertize göstermek veya serviste kontrol ettirmek en doğru davranış olacaktır. internet ilanlarında satılan araçlara baktığı mızda hepsi sorunsuz hepsi çok iyi durumda.lakin aracı kon trol ettirdiğinizde durum pek öyle çıkmıyor. bu devirde güvenebileceğimiz kişiler ekspertizler ve araç servisleri olabilir ancak.satici boya yok diyor araçta muayene edilince boyalı çıkıyor. kilometresi şu kadar diyor oysa sıfırlama aletiyle kilometreyi düşürmüş ololuyor.bütün bunlar bilinirken aracın motorunu çok iyi bir incelemekte büyük fayda vardır.

0

ikinci el otomobil alırken dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalardan hatta en önemlisi tabikide motordur. arabanın motorunda olan yada oluşmuş en ufak bir sıkıntı bile ilerde size çok büyük masraflar yol açabilir. işte bu sebepten dolayı aracın motoruna kesinlikle uzman kişiler tarafından kontrol ettirilmelidir. bunlar ya bir güvendiğinşz ustadır yada exper gibi araba kontrol yerleridir. yeterli bilgiye sahpiseniz kendiniz de bakabilirsiniz fakat benim size tavsiyem bi araba ustasına baktırmanızdır.

0

expertize götürmek her şeyin ayrıntılı bi şekilde öğrenilmesini sağlar motorun sesine bakmak da işe yarayabilir

0

biz bişe anlayamayız ama ekspertiz her şeyi gösteriyorr

0

detaylı bir inceleme için ekspertizciye götürüp. ekspertiz raporundan detaylı bir şekilde inceleyebiliriz. kendimizde aracı deneyebiliriz. birde motorun sesine de dikkat edilmesi gerekiyor. motora gelen kabloların da sağlam olmasına dikkat edilmeli.

0

ikinci el araç alırken çok şeyine dikkat etmemiz lazım. aracın tek motoru ile bu iş bitmiyor. bir araç alacağımız zaman ekspertize sokmamız lazım. ekspertiz de boya,şase,alt takım ve motora bakıyorlar. boyada , şasede, alt takımda ve motorda sorun yoksa aracı hemen almıyoruz. testten çıktıktan sonra en yakın boya ustasına gösteriyoruz. ordanda en yakın motor ustasına o kişiye de motoru gösterdikten sonra aracı gönül rahatlığıyla alabiliriz. birde ikinci el araç alırken hasar sorgusu da yapmamız lazım çoğu kişi plakadan sorgulatıyor hasarı var mı yok mu diye bu yanlış bir olaydır. hasarı yüksek olan araç sahipleri arabalarının plakasını değiştirerek hasarı gizleyebiliyor. hasar sorgulama yapıyorsak aracın şase numarasından aracı sorgulatmamız gerek en kesin sonuç budur.

0

ekspere götürmemiz yeterli. detaylı inceleme ile her şey öğrenilir.

0

sakın internetten almayın zararları çok gidin marka arabacıdan alın

0

2. el otomobil alırken arabaya çok dikkat etmemiz gerekir. ne de olsa babamızın oğlundan araba almıyoruz yani yabancı birinden araba aldığımız için arabanın her tarafını kontrol etmekte fayda var eğer ben araba alacak olsam giderim ekspertizi sokarım arabayı ekspertize her şey çıkar arabanın kazası belası boyası motor durumu falan her şey çıkıyor yani ben mesela araba alacak olsam hyundai accent tercih ederdim araba hem ucuz ve bu hyundai'cilerin sahipleri titiz oluyor. honda ederim piyasası 15 bin tl ile 20.000 tl arasında geziyor hatta bu arabadan bizde de var bizim araba çok temiz 99 model olmasına rağmen araba daha 105 binde boyası kazası belası hiç yok tertemiz arabada güneş yanığı falan da yok yani eğer almak isteyen varsa satabiliriz.

0

önce uzman bir ekspertıze göstermek lazim sonra kendimizde kontrol edebiliriz araca binip test ederek motoru elle kontrol ederek yağ yakıp yakmadığını kontrol ederek çok aşırı motorda üfleme varmı ona bakarak anlaşılabilir kendimiz yapamasakta uxman birisine gösterebiliriz

0

detaylı bir ekspertizden sonra her şey anlaşılır :)

0

2. el araba alırken ilk motoruna sonra dış ve iç etmenlerine bakılır. ama alırken kesinlikle bir tamirciye yada anlayan birisine gösterilmelidir. çünkü bilinmeden alındığı için ilerde sorun açıp memnun kalmayabilirsiniz. araba alırken ilk motor gücüne performansına falan bakılmalı dış kaporta ve iç dekorasyonuna dikkat edilmeli çünkü kötü olduğu durumda iyi olmaz.