1

evrenin 15 milyar yıllık bir geçmişi vardır. yaklaşık 15 milyar yıl önce büyük patlamayla evren oluşmuştur. bir patlama ile ortaya çıkan gaz ve toz bulutları. farklı bölgelerde bir araya gelerek galaksileri oluşturmuştur. güneş sistemimizin de içinde bulunduğu samanyolu galaksisi yaklaşık 12 milyar yıl önce alışmaya başlamıştır. dünyamızın enerji kaynağı olan güneş ise yaklaşık 10 milyar yıl önce samanyolu gökadası'nda oluşmuştur. güneş sistemimizin oluşumu ve gelişimi 10 milyar yıldır devam etmektedir. yaklaşık 6 milyar yıl önce birçok göktaşının birleşmesi ve etrafındaki daha küçük parçaları kendine çekmesi ile dünyamız ortaya çıkmıştır. başlangıçta yuvarlak olmayan şekli kendi ekseni etrafında dönüşünün de etkisiyle yuvarlaklaşma ya başlamıştır. 6 milyar yıl ile dört buçuk milyar yıl arasında dünyanın gelişim süreçleri ve başından olaylara ayet kanıtlar yaklaşık dört buçuk milyar yıl önce meydana gelen büyük meteor yağmuru sırasında dünyanın tamamen akkor hale geçmesi yüzünden kaybolmuştur. bu döneme ait kanıtlar göktaşı yağmuru sırasında dünyamızdan koparak oluşan dünyamızın uydusu ayda mevcuttur. ayın günümüz şartlarında yeterince araştırılmaması bu kanıtlara ulaşmamızı engellemektedir. dünyanın son dört buçuk milyar yılı akkor halden tekrar soğuma atmosferin oluşumu suyun oluşumu ve canlıların ortaya çıkması süreçlerinden geçerek bugünkü halini almıştır. dünyada bilinen en eski canlı yaklaşık 600 ile 500 milyon yıl önce ortaya çıkmıştır. 600 milyon yıldan öncesinde dünyamız herhangi bir canlılığın yaşamasına elverişli bir yer değildi.
kısaca toparlayacak olursak evren 15 milyar güneş 10 milyar dünyamız ise 6 milyar yaşındadır.

0

jeoloji mühendislerinin geniş çaplı yaptıkları araştırmaya dayanarak 4.54 milyar yıl olduğunu olduğu bilinmektedir. dünyanın yaşı hesaplanması için ortak kanıya çok zor varılmıştır ve bu kanıya ilk kez 20. yüzyılın başlarında varılmıştır.

0

bununla ilgili bir araştırma yapmadım ve yapmakta aklıma gelmedi doğruyu söylemek gerekirse cevabını bilmiyorum ama lise zamanlarından kalmış bir bilgi tahminimce söyleyecem 4,5 milyar yada 5 milyar yaşındadır bence.

1

dünyayı ben 2018 yiz diye 2028 yaşında sanıyorum halbuki dünya 4,543e9 yıl yaşındaymış vay lele vay ben bunun açıklamasını nasıl yapayım nasıl yapılır nasıl bileyim iyi uzun ömürler versin allah baya bir yaşamış yani daha nediyim aklıma birşey gelmez :)