0

atomu parçalamıştır.ve çok önemli bir formul bulmuştur.

0

albert eınsteın in izafiyet teorisi tamam ama atom bombasına vesile olması çok kötü. 1939 da iki alman kimyacının uranyum atomunu parçaladığını öğrendi. başkan roosevelt e mektup yazarak amerika nın çalışmaları hızlandırması gerektiğini söylemiş.iki atom bombasının üretilmesiyle sonuçlanan çalışmaları başlatmştır. abd japonya ya bomba atınca çok üzülmüş nükleer enerjinin kullanılmasının yasaklanması için çalışmıştır.

0

atomu parçalayan insanın bilim için olan önemi atomdan bir haber olan bizler için onu parçalayacak azime ve zekaya sahip olmasıdır.

0

içine kapanık bir insan olarak bilinmektedir zamanla bu içine kapanıklık onu hayal güçleri ne yönetir çağdaş fizik için uğraşmıştır kuantum teorisi ile ilgilenmiştir avogadro sayısının değerini hesaplayıp test etmiştir en kuramsal fizikçi olarak bilinir görelilik kuramını geliştirmiştir. kuantum mekaniği istatistiksel mekanik ve kozmoloji alanlarında birçok çalışmalar yapmıştır. izafiyet teorisini bulmuştur. zaman ve uzay için düzenlenmiş olan izafiyet teorisi ile ün yapmıştır. zürih üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. fotoelektrik olayını getirdiği açıklamalarla nobel fizik ödülünü kazanmıştır. profesör olmuştur atomu keşfetmiştir atomu insanlığın yararı için keşfetmiştir aslında ve hiroşima ve nagazakiye atom bombası atıldığı için böyle olacağını bilseydim ayakkabı tamircisi olurdum diyor. insanları güzel ahlaklı olmanın kurtaracağını söylüyor tek bir çocuk bile mutsuzsa bir ülkede bilim ilerleyemez diyor ve gerçekten öngörülü bir insan olduğunu bugün bile görebiliyoruz çünkü diyor ki 3. dünya savaşı'nda ne kullanılır bilmiyorum ama 4. dünya savaşı'nda taş ve sopalarla savaşacak insanlar diyor. allah o günleri göstermesin tabii ki bizlere.. einstein bir bilim adamıydı mükemmel zekası olan bir bilim adamıdır insanlığa kolaylıklar güzellikler sunmak istedi yaptığı tüm icatlar atom bombasının parçalanması bile bu yüzdendi. insanlığa yararı olması için ama insanlar kötüdür ve kötülük için güçlü şeyler kullanmayı daha çok severler. onun için dünyayı iyilik kurtaracak tır bilimden daha çok iyilik iyi insanlar zaten bilimsel buluşlara değil ahlaklı bir yaşama düzenine ihtiyaç duyar.

0

bilim için çok önemli bir insandır. beyninin yüzde üçünü kullanmıştır. atomu ilk parçalayan insandır. hidrojen bombasını bulan kişidir. atom bombasına dair de önemli buluşları vardır ama bunu bırakmıştır.

0

günüzmüdeki buluslarıyla bize yön veren albert einsteinin bilmcelerimizde çözüm odaklığı olduğu söz konusudur. buyrun önden dercesine önden gidip arkdakiler yolu izlemeye devam etmişler. ve bu bizim faydamıza olmus ki bir ampulden floransa kada çıkmısız bu bizim öncülüğümüz olmus. okadar faydası vardır ki say say bitmez en önemlisi de atomu parçalamak bu inanılmaz bir şey sen bir iş yapıcaksın ama yapıcağın iş o kadar zor imkansız gözüküyor ki sonra örnek veriyorsun kendine adam atomu parçalamıs ben bu işi neden yapamayım. nacizane bir görüş :)

0

adam bilim adamı ki bu noktalara gelmiş. bilim için de değerli. bir gün albert einstein okulda yaramazlık yapıyor ve öğretmeni velisini çağrıyor velisine okulda sizin bu cocugunuz okumaz alın bunu okuldan diyor albert eınsteın velisine öpretmen ne dedi hakkımda diyor veli de bir gün büyük bir adam olucaksın çok calıskanmışın öğretmenın dedi diyor ve bunun üzerine albert einstein büyük adam oluyor.

0

albert einstein ampulü bulmuş yazmış bir arkadaşımız edison napmış peki menekşe mi yetiştirmiş?einstein izafiyet teorisinin babasıdır.atomla ilgili devrim sayılabilecek buluşlara imza atmıştır.halen dünyanın en zeki insanı olduğu kabul ediliyor.fizik alanında nobel almıştır.esprili bir hayat anlayışı vardır.

0

einsteinsiz bir bilim düşünülemez. newton edison froud gibi dahiler bile çalışmalarında ilham almıştır tesla bile olabilir

0

einsteini bilimin baslangıcı olarak görebiliriz birden fazla dal ile uğrasması modern fiziğe getirdiği yenilikler gercekten çok fazla e=mc2 formülünü bize katmıştır.

1

dünyanın en zeki insanı olarak bilinen albert einstein bu ünvanı beyninin yüzde üçünü kullanarak almıştır.ve dünyaca ünlü bilim adamının birime katkıları baya fazladır.örneğin atomu parçalayan ilk insandır ve bu binlerce bilim adamının birlikte bulduğu atom parçalanamaz hipotezini çürütmüştür.ayrıyetten hidrojen bombasını bulan ilk kişidir.dünyayı yok edecek bomba olan atom bombasını da bulmuştur ama insanlığın yok olmaması için bunu kirli insan eşrefine bırakmamıştır ve yok etmiştir o bombayı.

0

einstein dünyaca bilinen dünyaca ünlü olan dünya için çok önemli olan bir bilim insanıdır bu bilim insanı buluşlar yapmış matematiksel ifadeler bulmuştur kazandığı ödüller ve yaptığı buluşlar şu şekildedir.
1921’ de nobel fizik ödülünü kazandı. yabancı ülkelere bir çok gezi yapmakla birlikte 1933’ e kadar berlin’ de yaşadı. o sıralarda almanya’ da ki nasyonal sosyalist rejimin tutumu dolayısıyla almanya’ dan ayrılmak zorunda kaldı. paris’ te collėge de france’ ta ders verdi; burdan belçika’ ya oradan da ingiltere’ ye geçti. son olarak amerika birleşik devletleri’ ne giderek princeton üniversitesinde profesör oldu. 1940 yılında amerikan vatandaşlığına geçti. einstein hiç şüphesiz çağımızın en büyük bilginidir.matematiğe katkıları, fiziğe katkıları: matematik, fizik alanında çalışmaları modern bilimi büyük ölçüde etkiledi. kendisi özellikle zaman ve uzay için düzenlenmiş bağlılık ( izafiyet ) teorisiyle tanındı. bu teori üç bölüme ayrılır: newton mekaniğinin kanunlarını değiştiren ve kütle ile enerjinin eşdeğerli olduğunu (bilgi yelpazesi.net) öne süren sınırlı bağlılık ( 1905 ); eğrisel ve sonlu olarak düşünülen dört boyutlu bir evrene ait çekim teorisini veren genel bağlılık ( 1916 ); elektro – manyetizma ve yerçekimini aynı alanda birleştiren bir teori denemesi. bu teorilerin gerçekliği, özellikle büyük kütleler veya hızlar söz konusu olduğu zaman atom fiziği ve astronomi alanında yapılan parlak deneylerle ispatlanmıştır.ayrıca einstein insancıl hareketleriyle de tanındı, barışseverdi, haksızlığa karşıydı. atom bombasının insanlık için büyük bir tehlike olduğunu biliyordu. bütün gücüyle atom enerjisinin uluslar arası bir kontrole bağlanmasına çalıştı.
einstein çok büyük bir bilim adamıdır onun kadar büyük bir bilim adamı daha yoktur.

0

adını ilk 1905'te duyuran albert einstein'in özellikle fizik bilimine çok fazla katkısı olmuştur. albert einstein çok zeki olna yönüyle de tanınır yani beyninin büyük bir kısmını kullanabilmiş.

0

gerek buldukları gerekse yaptıklarıyla önemini kanıtlayan bu adam izafet teorisininin temellerini atarak pek çok bilim insanının yaptığı hataları açığa çıkarmıştır. başlarda bilim çevresinde bunlar kabul görmemiş ancak daha sonra sunumlarında mantıklı ve dayanakları sağlam olan bu kuralları açıklayarak bilime yön vermiştir. atom üstüne yaptığı araştırmalar ile atom bombasını geliştirmiş ve istemeden de olsa pek çok kişinin ölümüne neden olmuştur.

0

albert einstein atomun parçalanabileceğini bulmuştur.

0

tabiki de çok önemli bir insandır.
gerçek bi fizikçiydi.
genel olarak üstün bi zekalı bir insandır.
günümüze gerçekten büyük bi katkısı olmuştur.

0

atomu parçalaması bile bilim için önemini kanıtlıyor bence

1

alber ainstein bilim alanında çok ilerleme,gelişme kaydetmiş bir bilim adamıdır.herkes ainstein'i çok zeki matemetik dehası olarak çocukların ve bizlerin aklımda böyle kalmıştır.doğrusu aintein hem matematik dehasıdır süper bir matematik zekasına bilşm zekasına sahiptir.bir insan beyninin sadece %1veya 2sini kullanabiliyor aintein %3ünü kullanan bir dahidir.nasıl biri olduğunu insanlığını huyunu suyunu bilemeyiz ama zekasıyla dahiliğiyle aklının 3'lük kapasitesini kullanması aşırı derecede kulağa ve göze hoş gelen bir şey. düşünsenize zekanızın %1arttığını ne olurdu demi ilk önce ışınlanmayı bulurduk sonra aklımıza ne geliyorsa zaten insan aklının %4veya %5ini kullanacak derceye gelseydi delirirdi. kimse deli olamyı istemez demi şuanki zekası bile ona yetip artar. teşekkür ederim.

1

atomu parçalamıştır günümüzde ki buluşların çoğunun temelini o oluşturmuştur

1

buna yazmadan geçemeyeceğim. göremediğimiz hatta hissedemediğimiz atomu parçalayan yegane adamdır. kim derdi ki atom var kim derdi ki atomu parçalayan adam var. birdaha görmeyiz duymayız böyle bir olayı. o yıllardaki zorluklarla zor olanı başarmak saygı görmeyi hakeder fikrimce. adam bir baş yapıttır. rolünü bilmem ama saymaya kalksak bu günümüze yararlarını saymakla bitiremeyiz. bilim ona çok şey borçludur.