0

allahın varlığını kanıtlamak isteyenler inançsız kimselerdir.bu sebepten ötürü saçma sapan günahlara giriyorlar dua etsin ve beklesin o zaman allah var mı yoksa haşa yok mu görür .

0

tanrı diğil allah olarak tanımlayalım. insanların bir çocuğu görmedikleri ve kanıtları olmayan bir sey oldugunu düşünüyor. bu yüzden allaha inanmıyor. mesela benim allaha olan inancım sonsuz. fakat bazen benim aklımada acaba soruları geliyor. mesela kader konusuna değinmek istiyorum. eger yasıcagımız her sey kaderimizde yazıyorsa islediğimiz günahlar ve sevaplarda yazıyor demektir. o zaman bizim günah islememizi allah belirliyor. peki o zaman onun istediği gibi oluyorsa neden biz cezasını cekiyoruz? benim tek kafama takılan soru bu. buna bi anlam veremiyorum. fakat bu konunun üstüne durmak yerine vardır bundada bi hayır. allahın bir bildiği vardır diyip geciyorum. allaha inanmayan insanların kavramı bu. bir sorunun cevabını bulamadıkları için allaha olan inancları azarlıyor. her insanın farklı soruları vardır. bu sorulara cevap bulunmadıgı içinde allaha inanac azalır.

0

ben ilk başta allah’ı tanrı diye adlandırmayı çok saçma buluyorum.
allahın varlığına kanıt, şuanda bu parmaklarla yazıyor olmam.
düşünebiliyor olmam.
bunlardan daha güzel kanıt yoktur herhalde.
bir durup etraflarına baksınlar bakalım, bunca nimet nasıl kendi kendine var olabilir ?
biz allah’ı görmeden sevdik.
zaten eğer allah kendini gösterseydi herkes iman ederdi.
allah bizi bu dünyada bir imtihana tabi tuttu, ya kurtuluşa ereceğiz yada sonumuz cehennem.

0

tanrının varlığına kanıt dünya üzerindeki her şey bence. onu bir madde olarak kabul edip görmekten bahsediliyorsa, eğer gorseydik herkes iman ederdi. önemli olan görmeden de inanmak. zaten kitaplar gönderdi. onu bilmemiz için.

0

ya ben bisy dicemde biz genellikle allah cc deriz ama bu sitede herkes tanrı diyor ben anlamadım tamam arasında bir fark yok ama ben allah diye alışmışım ve bazen gerçekten acaba flimlerde mi bahsediyorlar acaba diyorum kendi kendime allah'ın var olduğu ben bildiğine göre tahmin edeyim kur'an'ı kerim'de yazıyor ve müslümanlıktan anlaşılıyor peygamberlerden ve ölümün olduğundan yani bu gibi şeylerden ben allah'a inaaniyorum kanıtlamak birseyde yok benim gibi herkesde inaniyordur yani başkada bı fikrim yok varlığında var olduğuna da yarattıklarına da ben inanıyorum.