0

astroloji, gezegen ve yıldızların insanların üzerindeki etkisini yorumlayan bir bilim dalıdır. insanoğlunun yazılı tarihinin başından beri var olan astroloji en eski bir bilim dalı olduğu kesin. çünkü babil, mısır, hint, çin, maya gibi bir çok uygarlık astrolojiyi kullanmışlardır. astrolojiyi bulduklarını ilk kaydeden kaldeliler yani şimdiki ırak coğrafyasıdır. m.ö. 3000 yılında kaldeliler en özgün içeriklerini oluşturmuşlar astrolojinin.

0

astroloji insanların yıldıza, aya merak sarmasıyla ortaya çıkmıştır. aslında insanlar yaşadıkları dönemdeki olayları buna göre açıklamışlardır. mesela şu yıldız çıktığı zaman artık soğuklar başlıyor gibi. bir şekilde takvimin yapılmasına da kadar gitmiştir bu iş. babil, sümer, çin gibi medeniyetler astroloji ile çok ilgilenmişlerdir. burçları bulmuşlardır. yaşanılan döneme göre karakter çözümlemesi yapmışlardır.

0

yıldızları ayı gözlemevleriyle incelenmeye başlamış ve daha sonra insanlar bunu para kazanmaya çevirmişler he insan gibi herşey paraya dönmüş yani