0

birinci dünya savaşı sonuçları cemiyeti akvam kuruldu, yeni siyasi rejimler ortaya çıktı bağımsızlıklarını ilan ettiben bu kadar biliyorumaslında çok şey varda şu an aklımda yok birinci dünya savaşı sonrası çok sonuçlar var

0

birinci dünya savaşı sonunda sömürgecilik ve manda sistemine bağlı olarak avrupalı devletler orta doğuda egemenlik kurup yeraltı kaynaklarını almaya başlamıştır. ayrıca azınlıklara toprak verme bahanesi ile birlik ve beraberliği bozmuştur. dengeler değişmiştir. yeni rejimler ortaya çıkmıştır. yenen devletlerin yenilen devletlerle yaptığı ağır antlaşmalar ikinci dünya savaşına sebep olmuştur. özellikle almanya ile yapılan versay antlaşmasının ağır yükümlerinden dolayı ilk savaşı başlatan polonyaya saldıran almanyadır. çünkü birinci dünya savaşı sonunda kendisinden ayrılan ilk yer polonya olmuştu bunlardan hariç yugoslavya, çekoslovakya, macaristan gibi devletler de kurulmuştur. abd avrupa politikasında kendini ön plana çıkardı, cemiyeti akvam kuruldu pek bir işe yaramasa da çünkü barışı sağlasaydı ikinci dünya savaşı çıkmazdı. sömürgecilik mandacılık adı altında devam etti. azınlıklara özellikle araplara ve ermenilere yeni bir devlet kurma imkanı verileceği yalanı ile osmanlıyı yok etme çabasına girip içten yok etmeye çalışmışlardır.

0

birinci dünya savaşı'nın en büyük sonucu ikinci dünya savaşı olmuştur . birinci dünya savaşı sonucunda bazı yerler paylasilamamiş yenik devletler ve kazanan devletler arasında bir çıkar çatışması oluşmuştur ikinci dünya savaşı patlak vermiş alman devleti yıkılmaya yüz tutmuştur ikinci dünya savaşı sonucunda her yer harap olmuştur polonya ve yahudiler çok çileler görmüş yahudilere ana vatan yolu açılmış almanya'daki ırkçı politikalar son bulmuştur . italya yıkılmaya yüz tutmuş faşizmin doğru bir anlayış olmadığı anlaşılmıştır.