0

kendini bilmek toplum içinde nasıl davranışları olmasını bilen nerde nasıl davranmasını bilen kimseler kendini bilmek bu manayı taşır

0

kendini bilmek demek tanımak ,herşeyi çözmek ,anlamak demek.örnek vermek gerekirse biri bana sakin al duruşunu bozma der ben kendimi bilirim dayanamam konuşurum derim.kişi kendini,davranışları ,kişiliğini tam olarak bilmek demek bir nevi olgunlaşmak demek aslında .

0

kendini bilmek kendini tanımak demektir. insan her durumda kendini bilmek zorunda. mesela haddini bilmek,seviyesini bilmek,yerini bilmek,amacını bilmek bunların hepsi ve daha fazlası insanın kendisini bilmesi demektir. önce amacınızı bilin ne için savasıyoruz. neye ulaşmaya calısıyoruz. sonra haddinizi bilin. nerde ne yapmanız gerekiyor,nerde durmanız ve nerde harekete gecmeniz gerekiyor bilin. ardından kendinizi bilin. neyi seviyorsunuz? veya neyi sevmiyorsunuz?, sizi kızdıran seyler ney?, hangi huylara sahipsiniz? bunların hepsini bilin. ardından seviyenizi bilin. hangi bilgilere be hangi düşüncelere sahip oldugunuzu bilin. bunları bildikten sonra kendinizi bilmiş olursunuz. kendini bilmek tam olarak budur.

1

kendini bilmek olgun bir insansın ,oturmasını,kalkmasını,konuşmasını,nerdeve nasıl davranacağını bilen insansın aferin helal olsn böyle devam et .

1

inzivaya çekilip dünya çevre şartlarında olaylara ve olgulara verdiği tepkiler aldığı etki karşısında, ve hal hareketlerini tanımaktır.