0

su orucu yeme içmeyi tamamen bırakıp su dışında hiç bir şey almamak şeklinde yapılır. bazı uygulamalarda normal bir oruçta yeme içmenin serbest olduğu iftar ile imsak arasında su içilirken bazılarında günün her saatinde su içilebiliyor.

kadim tıbbı araştırıp uygulayan aidin salih'in gerçek tıp kitabından sonra eskiden uygulanan tedavi yöntemleri sıkça kullanılmaya başlandı ve su orucu da bunlardan biridir. üç gün, beş gün, yedi gün hatta kırk gün bu orucu sürdürenler vardır.

vücudun kendisini temizlemesi, yiyecekleri sindirmekle uğraşmak zorunda kalmadan hastalıklarını tedavi ettiği tezinden yola çıkar. aslında bu orucu tutan pek çok insanın kanser dahil hastalıklardan kurtulduğuna dair açıklamaları var. bağırsak temizliğinin de sağlandığı, tenya vb. zararlı asalaklardan kurtuldukları da biliniyor.

oruca başlamadan önceki günlerde ve bitirilmesinden sonra salata vb. hafif gıdalarla beslenilmesi gerekiyor ki vücut oruca kolay uyum sağlasın...

orucun ilk günlerinde baş ağrısı yaşayabilen kişiler gün geçtikçe açlık hissetmediklerini,kendilerini çok enerjik hissettiklerini de dile getiriyorlar.

0

benim bildiğim o su orucunu diyet için tutarlar yani herşey yiceksin ama şu icmiceksn insan su icmezse yaşayamaz ama insan aç kalabilir ama susz kalmaz bilim adamlarının araştırmasına göre öyle insanoğlu yemek yemeden olur üç dört yada beş gün ama insanoğlu üç ,dört beş gün su icmezse yaşayamaz mis. ben bir yerde bilim adamlarının sayfasında okumuştum bunu bence su orucu tutmasınlar diyet için başka su orucu varmı onu bilmiyorum gerçekten.