4
0

üzgünüm 30 lu yaşlar olarak yazacaktım önceki yorumda 20 yazmışım

0

tam adı franz peter schuberttir. babası çek asıllı annesi ise polonyalıdır. 31 ocak 1797'de viyana'da doğmuş. ilk müzük eğitimini babasından almış. toplamda 14 kardeşlermiş ama 6 tanesi yaşamış. babası müzik konusundaki yeteneğini anlayınca destek olmış ve müzik eğitimi almasını sağlamış. kraliyet korosuna dahil olmuş. ne yazik ki 20 li yaşların başında vefat etmıştır.

0

31 yaşında tifüs nedeniyle vefat eden, 500'den fazla bestesi olan, avusturya'da doğup ölen bestekardır.

0

franz shubert 31 yaşında ölen ünlü avusturalı bir bestecidir.

0

franz schubert bir müzik bestesicidir 600 den fazla şarkısı vardır..

0

bisikleti yapan adam galiba çünkü soy adı ingilizce bisiklet kelimesi ile bazı harfleri aynı bu yüzden bide isminde tanıdık geldik bu adam büyük ihtimalle ingiltere'de doğdu bunun sebebi ise adamın ingiltere kanunlara uygun bir adı olması o yüzden mesela şimdi bu adam bisikleti bulması çocuklar yada insanlar eğlenceleri ve sağlığından olabilir çünkü araba ve benzeri şeyler çıkardıkları dumanla zaten bizi zehirliyorlar o yüzden bu durum çok kötü bir hal almadan herkes bisiklet kullanmali

0

9 senfonisi bulunan avusturyali besteci sanatci

0

muzik bestecisidir 600 un uzerinde eseriyle ses ve piyano alaninda bir cok bestesi bulunmaktadir

0

ünlü bir klasik müzik bestecisidir avusturalyalidir

0

ünlü klasik müzik bestekarlarından biridir. viyana doğumludur

0

franz schubert avustralyalı ünlü bestecidir.

0

en ünlü klasik müzik bestecilerinden biridir

0

ünlü klasik müzik bestecisidir bethoven ve mozart gibi.

0

31 yaşında vefat etmiştir ünlü bir bestecidir

0

bilmiyorum
kim oldugunu

sdgvdsgadfgfdgfadgfdgfadfgfdgfdaga

0

franz schubert avusturyalı bir bestecidir ve 1797 yılında doğmuştur. ölüm tarihi 1828 olan schubert çok erken ve genç bir yaşta yani 31 yaşında hayata veda etmiştir. ilk müzik derslerini babasından aldığı görülür. ölüm sebebi ise yakalandığı tifüs hastalığıdır. 22 adet operası mevcuttur ve başlıca eserlerini saymak gerekirse bunlar;
ikiz kardeşler
şeytanın zevk şatosu
4. senfoni
5. senfoni
alabalık
güzel değirmeni kız eserleridir.

0

31 yaşında ölen çok yetenekli bir ses sanatçısı ve bestecidir.

0

avursturyalı bestecidir. 600'ü aşkın lied, 9 senfoni, çok sayıda piyano parçaları ve operalar bestelemiştir.

0

franz schubert kisacik ömrunde 600 ün uzerinde şarkı 9 senfoni operalar cok sayida oda muzigi ve piyano parcalari bestelemistir.
schubert in en begenilen eseri 8. senfonisi olan bitmemis senfoni sidir. bitmemis olmasinin sebebi bilinmemektedir.
franz schubert 31 ocak 1797 tarihinde elisabeth
vietz,franz theodor schubert çiftinin oglu olarak viyanada dogmustur.
tam adi franz peter schubert tir babasi amatör müzisyen ve ayni zamanda bir okul müdüruydu annesi 14 cocuk dogurdu dogurdugu 14 cocugun 9 u daha 1 yasina gelmeden öldü.geriye franz schubert ile birlikte 4 kardeşi kalmistir.5 yasina geldiginde ilk muzik derslerini babasindan aldi.babasi ona temel muzik derslerini de keman calmayida 10 yas buyuk olan abisi piyano çalmayı
ögretti. daha sonra babasi lichtenthal korosunun şefi micheal holzerden piyano org ve şan dersleri aldirdi. lichtenthal korosunun ilk soprano sesi erkek koristi olarak unü kisa zamanda lichtenthal de yayildi.9 ekim 1808 de viyanada açilan sinavi kazanarak kraliyet kilisesi korusuna katildi.
burada 5 yil eğitim aldi.okul yasami biterken bir çok bir çok bestesinin yani sira ilk senfonisinide yazmistir.
ardindan lichtenthal de ogretmenlik yapmaya basladi 1815 isveç asilli olan ama almanyada dogup buyuyen ekonomik sorunllari olmayan bir hukukogrencisi franz von schober ile tanisti.
ogretmenligi birakip sadece beste yapmasini ogutledi.ve tum masraflarini karsiladi.bunun uzerine franzschubert ogretmenligi birakarak bu yeni arkadasiyla birlikte bir evde kalmaya basladilar.
arkadas cevresi cok genisledi.sairler ressamlar pilotikacilar flozoflar saray gorevlileri akstrisler sarkicilar kisaca her kesimden insanlarin katildigi toplantilarda franzschubert yeni bestelrri calinir olmustu.

0

ses sanatçısı ve besteciydi.hatta çok genç yaşta öldü. 30larin başında. avusturya kökenli. pıyano da çalıyordu.