4
0

franz schubert dünyanın gelmiş geçmiş en yetenekli bestekarlarindan biridir .çok önemli bir müzik insanidir. 31 ocak 1797 de viyana da dünyaya gelmiştir . babası da amatör bir müzisyen aynı zamanda da okul müdüruydu müziği ona sevdiren ve böyle bir yeteneği topluma kazandıran da oydu . annesi tam 14 doğum yapmış fakat bunlardan 9 unda doğan bebekler 1 yaşını görmeden olmuş geriye sadece franz ve 4 kardeşi kalmış . 5 yaşında müzik derslerine babasıyla başlamış kendisinden 10 yaş büyük ağabeyinden piyano çalmayı öğrenmiştir . lichtenhal korosuna katılmasıyla adını duyurmuş ve kraliyet kilisesi korosuna katılmıştır .5 yıl eğitimden sonra öğretmen olmuştur fakat daha sonra öğretmenliği bırakıp yeni bir hikayenin peşine düşmüş ve dünya tarafından tanınacak eserler üretmiştir en bilineni ise bitmemis senfonidir. bitmemesinin sebebi hala bilinmemektedir.

0

avusturalyalı bir bestecidir 9 dan fazla senfonisi 600 üzerinde lied çok sayıda oda müziği bestelemiştir

1

dünyaca ünlü avusturya'lı klasik müzik bestecisi ve sanatçısıdır. 1797 viyana doğumludur.

0

franz theodpr schubert, kısa ömrü olmasına rağmen çok verimli bir hayatı olmuştur. kısacık süren hayatına sığdırdıkları paha biçilemez şeylerdir. bu ömrüne altıyüz senfoni,

0

kısacık ömründe 600 üzerinde şarkı 9 senfoni oprelar , çok sayıda oda müziği ve piyano parçaları bestelemiştir.schubert’in en bilinen eseri sekizinci senfonisi olan “bitmemiş senfoni” dir.bitmemiş olmasının nedeni bilinmemektedir.
fransız schubert ,31 ocak 1797 tarihinde elisabeth vietz ,fransız theodor schubert çiftinin oğlu olarak viyana’da doğmuştur.tam adı fransız peter schubert’dir.babası amatör müzisyen ve aynı zamanda bir okul müdürüydü. annesi 14 çocuk doğurdu, doğurduğu on dört çocuğundan dokuzu daha bir yaşına gelmeden ölmüş ,geriye franz schubert ile birlikte dört kardeşi kalmıştı .5 yaşına geldiğinde ilk müzik derlerini babasından aldı. babası ona , temel müzik derslerini de, keman çalmayı , 10 yaş büyük olan abisi piyano çalmayı öğretti .

0

franz schubert şarkıcıdır senfoni yapmıştır. ama onu bitirememiştir. herkesin bir yarımı vardır. bi yerlerde herkes arar sevdigini ama sevilen kimbilir nerde?

0

franz schubert 31 ocak 1797 yılında viyana'da doğmuştur .600'ün üzerinde şarkısı vardır. en bilinen eseri 8 senfonisi olan bitmemiş senfoni'dir. ilk müzik derslerini babasından öğrendi. babası keman çalmayı öğretti.kendisinden 10 yaş büyük olan abisi ise piyano çalmayı öğretti.micheal holzer'den piyano,şan ve org dersleri aldı. 9 ekim 1808 yılında viyana'da açılan bir sınavı kazandı ve kraliyet kilisesi korosuna katıldı. bu koroda 5 yıl eğitim aldı.daha sonra hukuk öğrencisi olan bir arkadaşı öğretmenliği bırakıp sadece beste yapmasını istedi ve tüm masraflarını karşıladı.bunun üzerine franz schubert öğretmenliği bıraktı ve arkadaşıyla bir evde kaldı ,arkadaş çevresi fazlalaştı.

0

600 ün üzerinde şarkı ve beste yazan viyana doğumlu bir sanatçı

0

ben de çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu gün boyunca bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel ve çok güzel bir şey bu kadar kolay var bu kız çok tatlı oluyor mu bu kız çok tatlı

0

franz schubert, kısacık ömründe 600’ün üzerinde şarkı, 9 senfoni, operalar, çok sayıda oda müziği ve piyano parçaları bestelemiştir. schubert’in en bilinen eseri sekizinci senfonisi olan “bitmemiş senfoni” dir. bitmemiş olmasının nedeni bilinmemektedir.franz schubert, 31 ocak 1797 tarihinde elisabeth vietz, franz theodor schubert çiftinin oğlu olarak viyana‘da doğmuştur. tam adı franz peter schubert’dir. babası amatör müzisyen ve aynı zamanda bir okul müdürüydü. annesi 14 çocuk doğurdu, doğurduğu on dört çocuğundan dokuzu, daha bir yaşına gelmeden ölmüş, geriye franz schubert ile birlikte dört kardeşi kalmıştı. 5 yaşına geldiğinde ilk müzik derslerini babasından aldı. babası ona, temel müzik derslerini de, keman çalmayı, 10 yaş büyük olan abisi piyano çalmayı öğretti. daha sonra babası lichtenthal korosunun şefi michael holzer’den piyano, org ve şan dersleri aldırdı. lichtenthal korosunun ilk soprano sesli erkek koristi olarak ünü kısa zamanda lichtenthal‘de yayıldı. 9 ekim 1808’de viyana‘da açılan bir sınavı kazanarak kraliyet kilisesi korosu’na katıldı. burada 5 yıl eğitim aldı. okul yaşamı biterken, birçok bestesinin yanı sıra ilk senfonisini de yazmıştı. ardından lichtenthal’da öğretmenlik yapmaya başladı. 1815 yılında isveç asıllı olan ama almanya‘da doğup büyüyen ekonomik sorunları olmayan bir hukuk öğrencisi franz von schober ile tanıştı. öğretmenliği bırakıp sadece beste yapmasını öğütledi ve tüm masraflarını karşıladı. bunun üzerine franz schubert, öğretmenliği bırakarak bu yeni arkadaşı ile birlikte bir evde kaldılar, arkadaş çevresi çok genişledi.

0

unlu bir beşgenidir tam 600 eseri vardır bide 9 felfonisi vardır

0

ünlü bestekar ve dünyaca ünlü muzisyendir. 600 un üzerinde eseri bulunur. viyana da dünyaya gelmiştir. 31 yaşında vefa at etmiştir. avusturlayidir ve 9 senfonisi bulunmaktadir

0

franz schubert ünlü klasik bestekardır avusturyalıdır 9 senfonisi bulunur.

0

1797-1828 yılları arasında yaşamıştır. iyi derecede piyano çalabilmektedir 600 den fazla şarkı 9’ senfoni opera ve daha bir çok eser bestelemiştir.
en ünlü eseri “bitmemiş senfoni”adlı eseridir .
8 senfoni diye yazdığı bu eserin tamamlanmadığı düşünülmektedir.31 yaşında olmuştur .
yaşamı boyun sıkıntı çekmiştir ve besteleri o öldükten sonra değer kazanmıştır

0

franz peter schubert büyük klasik müziği bestecisidir.viyana'da doğmuştur.ilk müzik eğitimini babasından almıştır. daha sonra o dönemde hel yapıldığı gibi kilise korosuna verilmiştir. kilisede org çalmaya başlayan schubert aynı zamanda soprano sese sahip bir solistti.genç yaşta saray tarafından farkedildi ve besteleri ses getirmeye başladı. öğretmenlik yaparken zengin bir arkadaşının schubert'i himayesine almasıyla sadece müzikle ilgilenmeye başladı.ekonomik durumu yeniden bozulmaya başlayınca ekmeğini kazanmak için beste çalışmalarına hız verdi.yaşadığı talihsiz bir ilişki sonucu frengi kaptı. tedavi süreci iyi geçmedi ve sonuçsuz kaldı. schubert'i fiziksel ağrıları psikolojisini derinden etkiledi ve maddi durumu çok daha kötüye gitti.son dönem eserlerinde bu iç huzursuzluğunun derin izleri görülmektedir. çok hayran olduğu goethe 'ye mektuplar yazıp yardım istedi.ne var ki,goethe mektupları hiç açmadı ve iade etti.franz peter schubert goethe'ye ithaf etmek istediği besteleriyle yalnız bir başına ve çok hasta olarak üretmeye devam etti.beethoven öldüğünde hayran olduğu bu müzik adamının cenazesinde meşale taşıyılcılardan biri oldu.çok genç yaşında (31)acılar çekerek ve parasız bir şekilde öldü. bu çok kısa ve acılı ömrüne 600'e yakın besteyi ve 9 senfoniyi sığdıran franz peter schubert dünyaca ünlü bir klasik müzik bestecisi olarak kabul edilmektedir.

0

franz peter shubert, viyana lı bestekardır.

1

franz schubert, 31 ocak 1797 tarihinde viyana'da dünyaya gelmiştir. babası öğretmenlik yaparken annesi ise ev hanımıydı. tam adı franz peter schubert dir. kendisindeki müzik yeteneğini ilk olarak babası keşfetmiştir. yeteneği olduğunu anladıktan sonra ona keman çalmayı bizzat babası öğretmiştir. sonrasındaysa franz schubert i kiliseye org çalmayı öğrenmesi için yazdırmıştır.
henüz daha 10 yaşında iken saray korosuna dahil olmuştur ve bu sayede de iyi çok iyi bir müzik eğitimi almaya hak kazanmıştır. saray orkestrasında yer alırken bir yandan da baş kemancı olarak okul orkestrasında da görev almış bazı zamanlarda da bizzat orkestranın yönetmenliğini yapmıştır.
daha çok küçük yaşlarda iken kendi bestelerini yapmıştır. klasik müzik tarzında eserler üretmiş dünyaca ünlü olan piyanist ve besteci haline gelmiştir. ilk bestesini daha 16 yaşında iken bestelenmiş ve oldukça da başarılı olmuştur. bestelemiş olduğu bu senfoninin ardından da bir opera besteleme girişiminde bulunmuştur. kokulu bırakarak öğretmenliğe başladığında ise tarihler 1814 senesini gösteriyordu. yani henüz 17 yaşındayken öğretmenlik yapmaya başlamıştır 1 sene sonra ise henüz daha 18 yaşındayken başka bir okula müdür olarak ataması yapılmıştır.
france schubert in birkaç sene sonrasında yazmış oldu tiyatro müzikalleri sayesinde tanınırlığı da oldukça artmaya başlamıştır.
kendisinin en büyük zevki ise en son yapmış olduğu besteleri arkadaşlarına dinletmek ve onların beğenisini kazanmaktı.
eserleri üzerinde çok fazla uğraşma yine değiştirmeyi sevmez bir kere de kaleminden çıkmasını tercih ederdi. aceleci kişiliği sayesinde kısa sürelerde çok fazla eser ortaya koymuştur. neredeyse bir çok tarzda eserler bestelemiş sadece konçerto tarzını bir türlü benimsenmiş ve bu tarzda besteler ortaya koyamamıştır.
franz schubert, daha 25 yaşında yani çok genç iken çok kötü bir hastalık olan frengi hastalığına yakalanmıştır.bu hastalık yüzünden aşırı derecede ağrılar çekmeye başlamış ardından cildinde döküntüler ve saçlarımda da tamamen bir dökülme meydana gelmiştir. özellikle yaşamış olduğu baş ve kol ağrılarından dolayı enstrüman bile çalamaz hale gelmiştir. bu sebepten dolayı kendisi çok büyük ruhsal sıkıntılar içerisinde gelmiş ve büyük bir depresyon yaşamıştır. tüm bu sıkıntıların yanında güzel besteler yapamadığı için maddi sıkıntılar yaşamaya başladı ve eserleri artık beğenilip kullanılmamaya başladığı için sıkıntıları daha da artış gösterdi. ona en son darbeyi ise goethe vurmuştur.onun için yazmış olduğu mektup ve mektubun içeriğinde eserlerini ona ithaf etmek istediğini belirtmesine rağmen daha okunmadan bir tarafına tekrar iade edildiğinde ruhsal sıkıntıları ve depresyonu çok daha fazla artış göstermiş ve büyük bir yıkım içerisine girmiştir.
hastalığından sonra yazmış olduğu birçok eser de o dönemlerde çekmiş olduğu ruhsal bunalımların izlerini görmeniz mümkündür.maddi sıkıntıları yüzünden hastalığı boyunca eserler üretmeye devam etmek zorunda kalmıştır.19 kasım 1828 tarihinde vefat etmiştir.

0

ünlü bestekar ve dünyaca bilinen müzisyedir

0

unlu bestekardir. dünya müziğinde önemli eserleri vardır. 600ün üzerinde bestesi vardır.

0

franz schubert 31 ocak 1797 yılında viyana'da doğmuştur .600'ün üzerinde şarkısı vardır. en bilinen eseri 8 senfonisi olan bitmemiş senfoni'dir. ilk müzik derslerini babasından öğrendi. babası keman çalmayı öğretti.kendisinden 10 yaş büyük olan abisi ise piyano çalmayı öğretti.micheal holzer'den piyano,şan ve org dersleri aldı. 9 ekim 1808 yılında viyana'da açılan bir sınavı kazandı ve kraliyet kilisesi korosuna katıldı. bu koroda 5 yıl eğitim aldı.daha sonra hukuk öğrencisi olan bir arkadaşı öğretmenliği bırakıp sadece beste yapmasını istedi ve tüm masraflarını karşıladı.bunun üzerine franz schubert öğretmenliği bıraktı ve arkadaşıyla bir evde kaldı ,arkadaş çevresi fazlalaştı.