0

açığa vurulan numaralar zaten gösteri olmaz işin doğası budur diyorum

0

illüzyon adı üzerinde gerçek değil bir çeşit göz bağlama sanatı da denilmektedir. yani gösteriyi yapan kişi seyirciyi muhatap kitlesini yaptığı gösteriye inandırmakla insanları etkilemekle yükümlüdür. görsel anlamda yaptıklarının gerçekliğine seyircisini inandırır, inandırdığı oranda da başarılı demektir bu bir sanattır. kandırmak olarak ele alınmamalı çünkü zaten insanlar neyin ne olduğunu bilerek bilinçli izlemektedirler gösteriyi gerçek olamayacağını bilirler.

fakat burada olan diğer gösteri sanatlari gibi o andaki görsel tasarim göze hoş gelen estetik etkilerdir. bir hikaye okumak film izlemek gibi. onların da kurgu olduğu bilinir fakat okunur ve seyredilirler, illüzyon da böyledir

0

el çabukluğu ve göz yanılması olan her şeye ilizyon denir bence

0

el çabukluğu maharet diye açıklar illüzyonistler.

0

illüzyon el çabukluğudur. insanların dikkatini bir yere çekmişken fark ettirmeden onları şaşırtacak bir oyun yapmaktır.

0

illüzyon yani yanılsama durumu nasıl olduğu anlaşılmayan hızlıca hareketler ile gerçekleştirilen hareketlerin zihince yanlış algılanmasından oluşur. kimi gösterilerde küçük, büyük bazı numaralarla bu duruma tanık oluruz.

0

illüzyon gözlerimizin yanılması sonucunda oluşan olaylardan kaynaklanıyor.bir çok kişide insanları çok güzel kandırıp oyunlar ortaya sergileyebiliyor.

1

illüzyon çeşit nesnelerle göz yanılgısı sonucu yapılan oyunlar