1

hunlar'dan sonra karadeniz'in kuzeyi ve balkanlar'a avarlar egemen olur.avarlar atlı bir halktır.çinliler bu halka juan-juan adını verir.bir süre altaylar'da kimi türk boylarını egemenliklerinde tutarlar.onları demircileri olarak çalıştırırlar.bumin ve kardeşi istemi yönetiminde ayaklanan türk boyları 522'de avar yönetimine son verir.göktürk hanlığı kurucuları avarları batıya sürer.aynı bizanslılarla anlaşan avarlar onların paralı askerleri olurlar.bizans sınırlarını savunmayı üstlenirler.bu arda batıya yürüyüşlerini aksatmazlar.560'ta bayan kagan geçer.balkanlar'da güçlü bir devlet kurarlar.avrupa içlerine büyük akınlar yaparlar.dört bir yana yayılırlar.570'te don boyuna dek uzanan toprakları ele geçirirler.bu ileri yürüyüş göktürkleri sinirlendirir.göktürkler, eski efendilerini hiç bir zaman bağışlamazlar.hemen saldırıya geçerler.kırım'a dek uzanan toprakları avarlar'ın elinden alırlar.böylece karadeniz'in kuzeyi ve doğusu göktürk batısı avar toprağı olur.kendi hanları yönetiminde bir devlet kurarlar.avarlar'ın yıldızı sönmeye başlar.bunun üzerine avarlar yine atının yolunu tutarlar.tuna boylarına yerleşirler.

0

istanbul'u kusatan ilk türk topluluğu "avarlar"dir.

1

istanbul'u ilk kuşatan türk topluluğu avarlar olarak bilinmektedir. avarlar kavimler göçünün etkisi ile bizans ya da doğu roma cermen imparatorluğu sınırlarında yaşamışlardır zamanla da hıristiyanlaşıp dinlerini ve kültürlerini hatta en önemlisi ırklarını asimile etmeyi başarmış bir türk toplumudur . istanbul'u fetih gibi güzel bir şerefe nail olan yüce türk hükümdar ise ikinci mehmed yani fetihten sonraki diğer adı ile fatih sultan mehmed han'dır. fatih sultan mehmed han bir çok dil bilen tarih sanat , matematik , biyoloji gibi birden daha fazla alanda bilgi sahibi olan çok entelektüel ve bilime çok önem veren bir kişilik olmuştur . osmanlı devleti'nin en parlak zamanlarına ulaşmasında büyük emeği geçen fatih sultan mehmed han'ın mezarı istanbul şehrinin sınırları içerisinde bulunmaktadır .

0

tarih bilgilerime dayanak istanbul'u ilk kuşatan ilk türk topluluğu avarlar, diğer ismiyle juan juan türkleridir.2 kez kuşatma yaptılar.