0

savaş pilotu olabilmek için hava harp okullarının hazırlamış olduğu basınç, uçuş simületörü gibi değişik testlerden başarı ile geçmek gerekir.

0

günümüz türkiyesinde savaş pilotu olmak istiyorsanız öncelikle hava harp okuluna gitmeniz gerekecektir. buraya girmek içinse 20 yaşından büyük olmamanız ve fiziksel olarak kusursuz olmanız gerekmektedir.hava harp okulunu bitirdikten sonra üsteğmenlik rütbesine erişirseniz eğer talep ettiğiniz takdir de sizi çiğli ana jet üssünde bir sınava tabii tutacaklar bu sınavda başarılı olursanız gerekli şekilde eğitimleriniz başlayacaktır.

0

savaş pilotu olman için tabikide bazı gerekli evraklar bulunmaktadır.herşeyin en başında gereken ise belirli bir öğretim düzeyine gelmen gerekmektedir.lise veya üniversite mevzunu gibi.bildiğim kadarı ile 2 senelik üniversite mevzunu olman gerekmektedir.ardından ise gerekli yerlere başvurup ardından sınav gününü beklemen gerekmektedir.sınava girip başarılı bir şekilde geçtiğinde kaydını yaparlar ve ardından bir tür teste sokarlar seni bu testte koşu gülle atma su altı ve ters döndüp dayanmaya çalışacaksın ardından bunuda geçersen ardından vücudunu incelerler ve ardından herşeyi başarılı bir şekilde tamamlar isen başarılı bir şekilde pilot olursun.yani kısacası bunları geçmen için kusursuz birisi olman gerekmekte.cevabım bu yöndedir.

0

savaş pilotu olmak için öncelikle hava subayı olmak gerekmektedir. hava subayı olmak için de öncelikle ösym tarafından yapılan üniversite sınavlarında hava harp okulunu kazanabilecek yeterlilikte puan alabilmek gerekiyor. daha önceki yıllarda hava lisesini/askeri liseyi kazanıp oradan mezun olduktan sonra da hava harp okuluna direkt geçiş yapılabiliyordu ancak askeri liselerin kapatılması ile bu durum ortadan kalkmış oldu. hava harp okulunu ösym sınavıyla kazandıktan sonra, sağlık kontrolleri ve sözlü mülakatları başarı ile tamamlamak gerekiyor. bu aşamaları başarı ile geçtikten sonra okuldan mezun olmak ve pilot olur raporunu almak gerekiyor. bunlardan sonra sınıf okulu eğitimine katılarak buradaki eğitimleri, eğitim uçuşlarını tamamlamak gerekiyor. tüm bu aşamalardan sonra savaş pilotu olunuyor.

0

savaş pilotu olabilmek için insanlar il önce teorik derslerden bir teğmen edasıyla ve nizamında eğitim almaktadır bu uzun süren eğitimlerin sonucunda simülasyon derslerine geçiş ve kriz anında alınabilecek veya alınması gereken kararlar üzerine savaş pilotu egitimi sürdürülür tabi ki her meslekte olduğu gibi bir araç kullanımda formula 1 pilotlarına bakıldığında görüldüğü gibi kondisyon odaklanma net düşünebilme teorik dersleri uygulamaya geçirebilme ve dayanıklılık odaklı egitimlerle devam edilir en son yapılan simülasyon ve ardından zorlayıcı psikolojik testler sonucunda kişinin savaş pilotu olabilmesi belirlenir en son aşamada elenen pilot adaylarının pilot olamasalarda hava üslerinde veya telsiz,bakım onarım görevlerinde oldukça önemli ve kritik görevler verilmektedir.

0

savaş pilotu olmak için çok çalışmalıyız çünkü savaş pilotu olmak kolay değildir onun pilot sürmesi bir 2 aylık eğitim alması ve savaş pilotunun da neler yapmamız gerektiğini ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini daha iyi çözmemiz gerekmektedir insanlar savaş pilotu olmak ister ama savaş pilotu olmak zordur o kadar çok uğraş vermesi gerekir ama çalışıp pilot olmak istiyorsa kendine güveniyorsa kendisi de savaş pilotu olabilir gerede hava çay kazanı bitirmem ve izmir'deki t h y eğitim almak gerekir ve yüksek lisansın olması gerekmektedir yoksa yüksek lisans olmayanları almıyorlar ve özellikle subay okuluna giderek oradan okulun sınavlarına geçerek savaş pilotlarının ama daha geçerek girdiğinde geçerek olarak içinde savaş pilotu olabilirsiniz

0

bu o kadar kolay değildir normal pilotluk bile zorken savaş pilotu olmak çok emek isteyen bir işdir

0

bir savaş pilotu olabilmek için öncelikle hava harp okuluna girmeniz gerek. hava harp okuluna girmek için lise son sınıfta milli savunma üniversitesi duyurularını takip edin. sonrasında başvurun.

üniversite sınavından barajı geçtikten sonra sizi mülakata çağıracaklar, spor ve sözlü mülakatı ve sağlık kontrolünü geçtikten sonra hava harp okulu maceranız başlar. zorlu eğitimi bitirdikten sonra son sene sizi sağlık kontrolü yaparlar.

gözleriniz en fazla bir göz 1 diğer göz 1 olmak üzere toplamda 2 olacak şekilde ise göz sağlığından geçersiniz. basınç kuvveti testlerinde fırlatma rampasına oturtulur ve zıplatılırsınız. diğer bir makine sizi kendi etrafında hızlıca döndürür. zıplama rampasında eksi basınçla diğerinde ise artı basınçla sınanırsınız. (kısaca eksi basınç vücut ağırlığınızın azalması, kanın kafanızda toplanması, midenizin ağzınıza gelmesidir. gözleriniz kızarır. artı basınç ise vücut üzerindeki ağırlığın artması ve 60 kilo iken 120 kilo ve üzeri hissetmenizdir. bu durumda kan bacaklara toplanır. gözler kararır.) bunu da geçtikten sonra kalp ve damar yollarınızı, ekgnizi ve idrar yollarınızı kısaca her şeyinizi sağlık kontrolünden geçirirler.

sonrasında izmir çiğli hava üssünde eğitim almaya başlarsınız. uçakla alakalı yazılı ve sözlü mülakatlarınız olur. uçuşlara çıkarsınız. öğretmenlerinizle yapılan bu uçuşlarda en ufak bir hatanızda elenirsiniz. kontrol defterinden her an her şeyi kontrol etmeniz gerekir. psikolojik olarak sınanırsınız. asla pes etmemeniz beklenir. eğer bunca eğitimi de bitirirseniz sizi kol uçuşlarına alırlar. sonra da kıtaya atanırsınız.

sözün kısası, kolay diye bir iş yoktur. belki en zor işlerden birisi savaş pilotu olmaktır. para kazanırsınız veya havasını üstünüzde hissedersiniz belki ama eziyet çekersiniz. idealist değilseniz üstesinden gelemek mümkün değildir. havasından çok vatanına milletine faydalı olmayı önemseyip canını ortaya koyabilecek serden geçti bir karakterseniz üstesinden gelebilirsiniz.

0

ilk aşılması gereken konu sağlık. hiç bir eksikliğinin olmaması gerekiyor.

0

hayal etmesi bile muhteşem ama her adama nasip olmuyor demekki allahım her isteyene nasip etsin

0

ilk önce okulunu kazanman gerek ( harp okulu ) sonra uçuş egtimi almak, ve yükseklik korkun olmaması lazım

0

askeri pilot olmak için adayların önünde iki seçenek bulunuyor ilk yol ilkokul bitiminden sonra ışıklar askeri hava lisesi' ne gitmeniz gerekmektedir. burada normal lise eğitimi görürsünüz. diğer liselerden tek farkı yabancı dil eğitiminin oldukça üst düzeyde olmasıdır. kız öğrenciler işıklar askeri hava lisesi' ne girememektedir burada 4 senelik lise eğitiminizi başarı ile tamamladıktan sonra hava harp okulu'na girmeye hak kazanırsınız
hava harp okulun'na sadece ışıklar askeri hava lisesi mezunları giremez askeri pilot olabilmek için başka bir yol daha bulunmaktadır ilköğretim eğitiminizi tamamladıktan sonra düz lise, anadolu lisesi, fen lisesi veya diğer denk liselere gitmeniz durumda da askeri pilot olma şansınız bulunmaktadır ancak bunun için bahsettiğimiz kurumların sayısal yani mf ya da eşit ağırlık yani tm bölümlerinden bir tanesini tercih etmeniz gerekmektedir daha sonra ise üniversite sınavlarında gerekli puan alarak ve mülakat aşamasını geçerek hava harp okulu'na girebilirsiniz

0

savaş pilotu olmak için önce hava harp okulundan mezun olmak gerekir mezun olunduktan sonra pilotluk aşamalarını geçmek gerekir.bu aşamalar psikolojik ağırlıklıdır.bir çok teste tabi tutulursunuz .pilotaj eğitiminden sonra pilot olursunuz.

0

izmir çiğlide bulunan 2. ana jet üstünde verilen eğitimi uçuş okulunu tamamlamak demektir
hava kuvvetlerinin tüm pilotları
bu uçuş okulunda yetişir

0

savaş pilotu olmak için en başta türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak lazım.
kendisi aile fertlerinden herhangi birisi yasadışı bir tutum sergilememesi gerkemektedir
kusursuz bir ahlak sahibi olmalı, dürsütlüğü hayat felsefesi edinmelidir
boyu 165 den kısa 190 dan uzun olmamalıdır
askeri okuldan ayrılmış veya kovulmuş olmaması, aynı şekilde sivil okuldan da kovulmamış olması lazım
geçmişte yüz kızartıcı suç işlememesi lazım
reşit olmayanlar için sorumluluğunu üzerine alıcak bir velinin olması gerekir
aile fertlerinde bulaşıcı ya da genetik bir hastalık bulunmaması gerekir

0

ilk önce savaş pilotu olmak için bu işin eğitimini almak için hava harp okuluna başvuran lazım. tabiki okuldan sağlık ve eğitimden başarılı olursan iyi bir pilot olursun, sonrasında bırakır bir hava yolu şirketinde çalışırsın.

0

havacılık okuluna gitmen lazım fakat bir özel okul şuanda 10.000 tl diye biliyorum ama calıştıgın taktirde istedigin bölüme gidebilirsin

0

askeri okullarda pilotluk kazanman ve eğitime girmen gerekir.

0

satış pilotu olmak için okullarda pilotluk havacılık bölümüne gitmen gerekiyor bende düşündüm ama tek bir sıkıntılı şeyi var sen hostes olarak işe girdin ama yaşın 30 a gelmeden seni işten çıkarıyorlar nedeni ise senin yerinde olmak istiyeni binlerce kişi var mesela ben ama vazgeçtim seni işinden alıyorlar bütün gün havadasın ama işin ooo yani başka çagre yok.

0

savas ucagi pilotu olamk icin ilk once sagliginin yerinde olmasi gerekir sonrada sinavlarins girip basarili bir sekilde sinavi kazanip hava harp okuluns gitmek gerekir orada verilen egitimlerde basarili olup gercek ucaklarda egitm gormeye baslarsin
ancak bu tür isler cok zor ve profosyonellik gerektirir ve hayatini buna adamak gerektirir onun disinda bence gayet iyi maas aliyorlardir