0

en gelişmiş devletten kasıt kitlesel güç ise amerika birleşik devletleri diyebiliriz. bunun sebebi ise uzay teknolojileri ve dünya genelindeki marka imajlarıdır. ancak insan hakları gibi konulara bakacak olursak bu konuda isviçre veya kanada'nın biraz daha önde olma ihtimali var. çin ise son dönemde çok fazla teknolojik ve arge çalışmasıyla üst sıraları zorlamaktadır.

0

amerika birleşik devletleri en gelişmiş ülke, israil ile birlikte çünkü bu iki ülkenin yalakası.korkuyorlar halklarına kötü bişey olacak diye, hak veriyorum.

0

japonya olduğunu düşünüyorum. bildiğimiz üzere zaten eğitimde gelişmiş bir ülke tabi singapur ilk sırada eğitim de . teknoloji de efsane gelişmiş bir ülke , uçaktan hızlı giden trenleri mevcut. klozetlerin de dahi teknoloji var, sadece klozete oturup işini görüyorsun ve yandaki komut düğmelerine basarak istersen klozeti ısındırabiliyorsun, ister temizleyebiliyorsun vs. ülke olarak topluca bir düzene tertiple sahipler zaten. aşırı temizler ve saygılılar. trafikte bir kargaşa yok. metro sıralarında kavga gürültü yok. insanlar okumayı öğrenmeyi seviyorlar. müslümanların olması gereken konumdalar, her şeyin en ilk gelenlerinden ilk sıradakilerden. inşaallah biz muslumanlar öyle olacağız.

0

ekonomisi ve teknoloji si bakımından abd ve çin

0

ekonomisi iyi olan devletler gelişmiştir gözle görsen bişe değil dediğimiz israil bile bizden gelişmiş ülke tükürüğümüzde boğacagımız ülke bile bizden gelişmiş

0

bence amerika.
savunmasi.dunya uzerinde ki imaji.adamlarin her ulke de parasi geciyor daha ne olsun