0

bozkırın tezenesi lakaplı sanatçımız, halk şarkıcımız, neşet ertaş 'tır. neşet ertaş'ı dinlerken onun sesinin ahengi ile iç anadolu'da gezinirsiniz. kaherciyes'e çıkarsınız, kah hasan bey dağlarına çıkarsınız. oşkulu söyler tüm şarkılarını neşet ertaş dinlemeyen hayatının en önemli şeylerinden birini yapmamış demektir bence. çünkü sesi huzur veren, müziğinin sözleri bizi başka diyarlara götüren, yani şarkıyı dinlerken gezinirsiniz, bir nevi anadolu coğrafyası içinde.

0

neşet ertaştır.yaşar kemal tarafından bu lakap verilmiştir.25 eylül 2012 de ölmüştür.dünyada ilk robot heykeli yapılmış sanatçıdır neşet ertaş .

0

bozkırın tezenesi neşet ertaş'tır. bağlama çalmadaki ustalığı ve türk halk müziğine kazandırdığı türkülerinin gücü ve güzelliği nedeniyle bu lakabı almıştır. kendim ettim, kendim buldum, gönül dağı, neredesin sen, yalan dünya, zülüf dökülmüş yüze, doyulur mu?, mühür gözlüm, seher vakti çaldım yarin kapısını, iki büyük nimetim var, sen benimsin gibi türküleri ile bu dünyadan giderken silinmesi imkansız izler bırakmıştır gönüllerde.

türkülerimize büyük katkısı olan sanatçılığının yanında bana göre sağlam bir filozoftur. kadın erkek eşitliği konusunda yapılan uzun tartışmalara "dünyanın yarısı insaandır, diğer yarısı da inasan oğlu." diyerek son noktayı koymuştur. ruhu şad olsun.

0

bozkırın tezenesi lakaplı sanatçı neşet ertaş tır.