0

hayır maddiyat olarak soruyorsanız eğer. genellikle manevi bir şekilde yardım isterim ve beklentim o yönde olur manevi desteğe ihtiyacım olduğu zamanolue. ancak maddi bakımdan da çok kötü durumdaysam mecburi olarak ve borç karşılığın da belki isteme gibi bir durumum söz konusu olabilir ancak öyle büyük öeblalar veya herkesten isteyebileceğim bir durumda değil tabiki kendime yakın gördüğüm birinde yardımcı olmatalbinde bulunabilirim. netice de bu zor durumlarla hayatınızın hr evresinde hepimiz karşılaşabilir ve çıkmaza girebiliriz. bu tür durumlar da insanın birbirine yardımcı olması gerekir.

1

akıl akıldan üstündür, yardımcı olabileceğini düşündüğüm kişilerle durumu paylaşırım elbette. maddi ya da manevi bir destek olamasalar da fikir verirler en azından. yalnız ve çaresiz olmadığımı düşünürüm. ama beni umutsuzluğa , karamsarlığa sürükleyecek kişilere bulaşmam hiç.

0

şartlarını zorlarım yapamıyorsam isterim tabiki

0

cok yakınlarımdan isterim örnegin ailem.onun harıcınde yardım istemem kimseden .

1

zor zamanımda yardım isterim. ama yardım isterken o yardım edecek tek insan sevdiğim kadın olur. insan başkasında yardım beklese gelmez yani.

2

zor zamanımızda biz inananlardan yardım istesek bile etrafımızda pek yardım edecek insan bulamam. çünkü insanlar sadece onlara yardım edildiği sürece varlar maalesef.

0

zor zamanlarımda yardım et edilmeye ihtiyacı çok istedim ama maalesef çevremde bana yardım edecek insan çok az olduğu için pek kimseye gelmiyor

0

ilk kendim çözmeye çalışırım çok guvendigim biri olursa soyleyebilirim bu zamana kadar hep tek atlattim

0

çok zorda isem isterim. karakterimde birilerinden birşey istemek yoktur benim. her işi kendim hakkederim halledemiyrsam uğraşmam. kimseden birşey beklemem. soru açık uçlu bir soru yardım istenecek konu nedir misal hayati bir durum iste çıkmaz ise evladım için ise isterim belki ama başka türlü yardım istemek şöyle dursun destek bile istemem.

0

tabii ki de zor zamanlarımda yardım isterim çoğu zaman. istemesem de yardıma ihtiyacım oluyor tabiki olunca isterim için içinden çıkamıyorsam kesin isterim .

0

bu nasil bir yardim olduguna bagli.ama once yardim isteyecekseniz guvendiginiz yakininiz da ki kisilerden isteyin

0

kimseye muhtaç olmak istemem yani bana muhtaclik gibi gelir ama çok zordaysam annemden yardım isterim sonuçta o benim annem